Jaleen Smith

Hrvatska pronašla Amerikanca za poziciju playa, procedura bi trebala biti riješena do početka priprema u Opatiji

Portal Novilist.hr

Jaleen Smith/Foto REUTERS, PIXSELL

Jaleen Smith/Foto REUTERS, PIXSELL

Smith je "combo bek", može igrati na obje bekovske pozicije, a prošle je sezone u dresu njemačkog prvaka Albe Berlin proglašen i MVP-jem njemačke lige, kao i finala prvenstva



RIJEKA Amerikanac Jaleen Smith, 27-godišnjak visok 193 centimetra koji od 2017. igra u Njemačkoj, trebao bi biti novi playmaker hrvatske košarkaške reprezentacije.


Smith je “combo bek”, može igrati na obje bekovske pozicije, a prošle je sezone u dresu njemačkog prvaka Albe Berlin proglašen i MVP-jem njemačke lige, kao i finala prvenstva. U Euroligi je bio na prosjeku od 8.3 poena, 2.2 skoka i 2.3 asista.


Procedura naturaliziranja Smitha trajat će sigurno još neko vrijeme, ali navodno bi sve trebalo biti riješeno do 3. kolovoza kada hrvatska reprezentacija kreće s pripremama u Opatiji, gdje će boraviti cijelo vrijeme uoči Eurobasketa, što počinje 1. rujna.




Reprezentativci će u Opatiji odigrati i prijateljski susret s Mađarskom 18. kolovoza, kao i susret pretkvalifikacija za EP sa Švicarskom 28. kolovoza, dok će tri dana ranije ići u goste Poljskoj. Ujedno su na rasporedu i prijateljski ogledi na turniru u Češkoj te kod Slovenije u Celju.