Kazna

HNS nakon utakmice Rijeke i Belupa uklonio Zebeca s liste sudaca do kraja sezone!

P. N.

Mario Zebec/Foto PIXSELL

Mario Zebec/Foto PIXSELL

Zebec je uklonjen s liste sudaca nakon kontroverzne odluke kojom je poništio pogodak Slaven Belupu u domaćem ogledu devetog kola s Rijekom (0:0)



RIJEKA Mario Zebec, sudac iz Cestice, više neće suditi u HNL-u do kraja sezone. Krovna organizacija odlučila se za dosad prilično radikalan potez i uklonila ga s liste sudaca nakon kontroverzne odluke kojom je poništio pogodak Slaven Belupu u domaćem ogledu devetog kola s Rijekom (0:0).


Nakon kornera gol je zabio Dominik Kovačić, koji je u 35. minuti nadskočio Antu Majstorovića, a Zebec se oglasio nešto ranije i pokvario slavlje Farmaceuta.


Pritom je vjerojatno mislio na obostrano odgurivanje Ilije Nestorovskog i Ivana Smolčića, a svojim je zviždukom zakočio djelovanje VAR sobe koja tada po pravilima ne može intervenirati. A samim time niti Zebec ispraviti svoju pogrešku.




Odluka je to koja će zasigurno donijeti najviše utjehe Farmaceutima koji su jako ogorčeni na Zebeca, ističući da su drugi put ove sezone pokradeni nakon što im je za remi poništen još jedan pogodak na Poljudu.


Sudačka komisija na čelu s Francuzom Bertrandom Layecom iz Francuske je potvrdila da je poništen regularan gol pojašnjavajući “da su se oba igrača držala i to se ne može smatrati prekršajem”. Zebec je ove sezone sudio pet utakmica, od toga dvije Rijeci.