HRVATSKI KLUBOVI U EUROPI

Hajduk u Konferencijskoj lige večeras domaćin Torshavnu, Osječani ugošćuju Levadiju

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Sve utakmice su teške, Torshavn igra dobro, trener radi odličan posao. Teren će biti težak, ali na to se nećemo vaditi. Idemo po pobjedu - tvrdi Gennaro Ivan Gattuso



SPLIT – Ovaj četvrtak predstavlja veliki dan za četiri Ivana s Poljuda. U sklopu 2. pretkola Konferencijske lige u Split stiže HB Torshavn s Farskih Otoka, a to znači da će trojica uknjižiti debitantske nastupe za Hajduk u europskim okvirima: Ivan Bilić kao predsjednik Uprave, Ivan Perišić kao igrač te Gennaro Ivan Gattuso kao trener. Da, tako glasi puno ime i prezime novog šefa struke na Poljudu.


Onaj četvrti je Ivan Rakitić. On danas neće debitirati, ali će zato prvi puta izaći pred krcate tribine Poljuda kao igrač Hajduka. Barem je tako najavio Gattuso.


– Vidjet ćete Rakitića i moći ćete ga pozdraviti. Međutim, on neće igrati ovu utakmicu. Još ne znamo u kojem sastavu ćemo početi, ali Ivan će ovog tjedna raditi s ostalim igračima, a nakon toga ga možemo očekivati u momčadi – poručio je Gatusso navijačima Hajduka.




Nije teško pretpostaviti da je i njima to bilo jasno u startu jer Rakitić je stigao prije samo četiri dana.


– Sve utakmice su teške i ne postoje laki suparnici. Momčad Torshavna igra dobar nogomet, a njen trener radi odličan posao. Teren će biti težak, ali na to se nećemo vaditi jer idemo po pobjedu. Svakoga dana sam po 10 do 12 sati posvećen analizi suparnika, a u srijedu ujutro smo taj dio odradili s igračima. Prošli smo svaki aspekt Torshavna, i znamo da možemo očekivati njihovu agresivnu igru. Oni su na Farskim Otocima navikli pobjeđivati i tamo postižu puno golova. No, mislim da ovdje neće igrati tako otvoreno. Mi imamo opciju i za slučaj da se povuku – otkrio je Gattuso.


Uoči dvoboja s klubom koji velik dio navijača doživljava tek kao nešto žilavijeg sparing partnera, Gattuso je umjeren i oprezan.


– Varaju se oni koji misle će Torshavn igrati samo na kontre. Sada su naše prednosti 20 stupnjeva više i navijači, ali na uzvratu će biti 20 stupnjeva manje i teren od umjetne trave. Razliku u ovakvom dvoboju čini momčad koja je gladna i ima poštovanje prema suparniku. Mentalitet je vrlo bitan. Hajduk je velik klub, mi nismo amateri, a samo amateri mogu podcijeniti nekoga s kim igraju – zaključio je trener Hajduka.


Osječani ugošćuju Levadiju


Puni smo samopouzdanja prije europskih utakmica, hrabro je najavio Talijan Federico Coppitelli, novi trener Osijeka kojeg večeras na Opus Areni (20 sati) čeka prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv estonske Levadije.


– Dobio sam jako puno poruka podrške od navijača. Svi igrači imaju jako dobru radnu etiku, pravi sportski duh i to uvijek obećava. Vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja. Govorit ćemo na terenu i on će pokazati kakvi smo. Levadia? To je jedan od najtežih suparnika koje smo mogli dobiti. Bit će to teška utakmica, a Levadia trenutačno igra u jako dobrom ritmu. Moramo na terenu imati pravi gard – naglasio je Coppitelli.


HAJDUK


(4-2-3-1)


LUČIĆ


MOUFI


UREMOVIĆ


ŠARLIJA


DIALLO


CAPAN


KROVINOVIĆ


SAHITI


PUKŠTAS


PERIŠIĆ


LIVAJA


HB TORSHAVN


(4-3-3)


GESTSSON


VOSS


JOHANSEN CHUKWUDI


DAVIDSEN


DAM


GUTTERSEN


MOURITSEN


SAMUELSEN


SORENSEN


DAHL


SKYTTE