Automobilizam

Gerovčanin Muhvić pobjednik u FIA Grupi 2 na prvoj utrci Europskog brdskog prvenstva, Jurišić četvrti u Grupi 3

Miroslav Krpan

Tomislav Muhvić/Foto M. KRPAN

Tomislav Muhvić/Foto M. KRPAN

Trostruki europski prvak od prije dvadesetak godina, najtrofejniji hrvatski automobilist Niko Pulić (AK Konavle) u svojoj oproštajnoj sezoni, za upravljačem Smart Forfoura zauzeo je treće mjesto grupe 3, u kojoj je pobijedio Schagerl



RIJEKA U Francuskoj je otvorena ovogodišnja sezona FIA Europskog brdskog prvenstva. Na stazi Bannieres – Col St.Pierre, dugoj 5.080 metara, u konkurenciji europskih asova kategorije I, našlo se 19 vozača iz osam zemalja, među kojima i trojica hrvatskih automobilista. Najznačajniji rezultat ostvario je europski prvak iz 2013. godine, Gerovčanin Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac), koji je u Mitsubishi Lanceru Evo IX pobijedio u grupi 2, a ujedno stigao i do pobjedničkog postolja kategorije I, osvojivši treće mjesto iza Austrijanca Karla Schagerla (VW Golf Rally) i Francuza Ronalda Garcesa (Lamborghini Huracan ST).


U dvije je vožnje Schagerl, kojeg poznajemo i s hrvatskih staza, posebno europskih utrka u Buzetu, ostvario ukupno vrijeme 5:28.423 minute, od kojih je prvi prolaz stazom vremenom 2:41,373 minute ujedno bio i rekord kategorije I turističkih automobila. Muhvić je za pobjednikom zaostao 2.454 sekunde, dok je u svojoj grupi 2 za pobjedu bio bolji za 156 tisućinki sekunde ispred Francuza Paula Reuttera (Porsche 991.2 Cup).


Trostruki europski prvak od prije dvadesetak godina, najtrofejniji hrvatski automobilist Niko Pulić (AK Konavle) u svojoj oproštajnoj sezoni, za upravljačem Smart Forfoura zauzeo je treće mjesto grupe 3, u kojoj je pobijedio Schagerl.




Najmlađi hrvatski sudionik, 19-godišnji Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport), u Škoda Fabia S2000, osvojio je četvrto mjesto u jakoj konkurenciji grupe 3, a deseto ukupnog poretka kategorije I.


U konkurenciji formula i prototipova očekivanu pobjedu ostvario je trostruki europski prvak Talijan Christian Merli u prototipu Osella FA 30. Sljedeća utrka vozi se od 5. do 8. svibnja u Portugalu