Trofejna večer

Futsal momčad Rijeke na Trsatu proslavila titulu i promociju, ali i najavila: “Nova fešta za dva mjeseca na Korzu!”

Ivan Volarić

FEŠTA S NAVIJAČIMA - Futsal momčad Rijeke/Foto S. DRECHSLER

FEŠTA S NAVIJAČIMA - Futsal momčad Rijeke/Foto S. DRECHSLER

Veliko hvala navijačima te stručnom stožeru i igračima Rijeke koji su nas došli podržati, nadam se da se za dva mjeseca vidimo na Korzu gdje ćemo proslaviti titulu prvaka - rekao je Dalibor Radusin - Malac



RIJEKA Dvorana mladosti pamti mnoge velike utakmice, ali rijetke – trofejne večeri. Posljednje su se odigrale u godinama kada su odbojkašice Rijeke dominirale domaćom odbojkaškom scenom. Dugogodišnju trofejnu sušu prekinuli su malonogometaši, dečki iz HMNK Rijeke napunili su tribine i pod svodovima riječkog hrama sporta proslavili osvajanje titule prvaka Prve HMNL i ulazak u najviši rang futsal natjecanja u Hrvatskoj. Bilo je svega što je trebalo biti. Od kvalitetnog futsala, puno emocija, radosti, pjesme, konfeta, pa do uglednih gostiju (trener Rijeke Željko, te igrači Dilaver, Smolčić, Selahi, Radeljić…) i zajedničkog fotografiranja za klupsku povijesnicu koja se tek počela ispisivati. Nedostajao je jedino pravi pokal!


Naime, iz HNS-a su poručili da nije u skladu s propisima da se pehar namijenjen prvaku dodjeljuje na prijateljskoj utakmici. Naime, trofej je trebao biti uručen prošle nedjelje na prvenstvenoj utakmici, ali Brođani nisu doputovali na Trsat, pa je napravljena replika samo za ovu, svečarsku priliku.


Oproštaj Radusina


– Ambijent i sve ostalo bilo je kao da se igra prvenstvena, a ne prijateljska utakmica. Stoga, veliko hvala navijačima, bodrili su nas cijele sezone, a i u ovoj utakmici su pokazali da su naš šesti igrač. Nadam se da će tako biti i iduće sezone u SuperSport HMNL-u. Veliko hvala i stručnom stožeru i igračima Rijeke koji su nas došli podržati, nadam se da se za dva mjeseca vidimo na Korzu gdje ćemo proslaviti titulu prvaka – govorio je nakon utakmice Dalibor Radusin – Malac, koji je odigrao oproštajnu utakmicu u dresu futsal momčadi Rijeke.




Uoči utakmice predsjednik kluba Vedran Frelih darovao mu je prigodni dresom s brojem 17. Armada je u nekoliko navrata skandiranjem natjerala trenera Duju Maretića da ga pošalje na parketu, a Malac se trudio pokazati da svojedobno nije bio slučajno prvak Hrvatske u dresu Potpićna i postao jedan od rijetkih futsal reprezentativaca iz ovoga dijela Hrvatske.


– Ovo je bila moja posljednja utakmica, sada selim na klupu gdje ću u civilu bodriti dečke kao da sam dio momčadi. Sada je pred nama nastup u SuperSport ligi, dakle svaka utakmica bit će prava. Nadam se da će svi koji dođu u Dvoranu mladosti moći uživati u pravom futsalu. Zato nam je i dobro došla ova utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u Europi. Pokazala je da sigurno nećemo biti prolaznici u tom rangu natjecanja – dodao je Malac, kojemu je u ovoj utakmici kapetansku traku prepustio Kristian Cianci, još jedan domaći dečko u momčadi.


Europski ritam


– Sretni smo i zadovoljni učinjenim ove sezone, no svjesni smo da je tek sada pred nama puno rada i priprema za ono što nam predstoji. Iduće sezone će svaka utakmica biti kao ova protiv Doboveca. Iskreno, jako smo motivirani i jedva čekamo da sve zajedno krene – kazao je Cianci.


Višestruki slovenski prvaci nisu pokazali previše razumijevanja za svečarske tonove na Trsatu. Od prve minute su nametnuli visoki ritam, na što su Riječani, nakon desetak uvodnih minuta, pronašli adekvatan odgovor. Utakmica je odigrana u visokom natjecateljskom ritmu, kao da se igra na bodove, a ne za otprilike tisuću gledatelja koji su došli pozdraviti prve riječke prvake ove sezone.