Sjajna vijesti

Košarkašice FSV-a se dodatno pojačale, nakon Mije Mašić stigla i hrvatska reprezentativka

Katarina Blažević

Mia Mašić, Lina Strilić i Nika Udovičić/Foto M. GRACIN

Mia Mašić, Lina Strilić i Nika Udovičić/Foto M. GRACIN

Mia Mašić se vratila u rodnu Rijeku, dok je Lina Strilić u FSV prešla iz redova dubrovačke Raguse



RIJEKA Iako su iz ženskog košarkaškog kluba FSV prvotno objavili da je povratkom Mije Mašić roster zaključen, ipak je došlo do neočekivanih promjena. I to poprilično slatkih za riječkog premijerligaša jer je ugovor za iduću sezonu potpisala i Lina Strilić, aktualna hrvatska reprezentativka koja dolazi iz redova trenutno najbolje hrvatske ekipe, Raguse, čiji je dres nosila protekle dvije sezone i osvojila dvije titule državnih prvakinja, kao i Kup Ružice Meglaj-Rimac.


Jučer je u prostorijama Riječkog sportskog saveza potpisan i ugovor o sportskom usavršavanju s 14-godišnjom Nikom Udovičić, talentiranom košarkašicom.


– Ostvarili smo sve zadane ciljeve, i više od onoga što smo zamislili. I dalje ćemo se zalagati za promidžbu hrvatske ženske košarke jer tako promičemo ravnopravnost spolova. Iznimno mi je drago što potpisujemo ugovore s ovim kvalitetnim djevojakama. Imamo dovoljno elana i entuzijazma – rekla je predsjednica FSV-a Katja Jajaš.




Mia Mašić se vratila u rodnu Rijeku nakon dugih deset inozemnih godina. Prošlu je sezonu odradila u turskom prvoligašu Bursi i talijanskom drugoligašu Rovigu, igrala je još u Španjolskoj, Češkoj i Njemačkoj, a zadnji je put dio hrvatske reprezentacije bila 2023. godine.


– Osjetila sam da je vrijeme da se vratim kući. Bila mi je želja da nakon toliko godina, nekoliko sezona odradim za riječki klub. Zadovoljna sam i sretna, kao i ispunjena što imam priliku vratiti se u našu Rijeku. Dat ću sve od sebe da dignemo klub koliko možemo. Uloga trenerice u mlađim kategorijama? Više ću imati ulogu kondicijske trenerice i Emil Baltić će mi u tom dijelu biti mentor. Tako da polako iz igračke karijere pređem u trenersku – rekla je Mia Mašić, koja će iduće sezone biti najiskusnije ime u redovima FSV-a.


A tu će jedna od nositeljica biti i 21-godišnja Gospićanka Lina Strilić, koja je svoj prvi poziv za seniorsku vrstu Hrvatske dobila prije nešto manje od mjesec dana. Iz matičnog Gospića je sa 17 godina otišla u KAŽL, da bi nakon dvije sezone prešla u Ragusu.


– Svidjela mi se vizija kluba. Znam da se ovdje odlično radi, što mi je najbitnije jer vidim kod sebe prostora za napredak. U Ragusi smo imali teške utakmice protiv FSV-a, dobro su nas namučile. Igrala sam i Europu, što je veliko iskustvo, osvojila sam dvije titule državnih prvakinja, ali osjetila sam da je vrijeme za promjenu. Mislim da trenutno za mene nema boljeg kluba od FSV-a i vjerujem da možemo napraviti dobre stvari – rekla je Lina Strilić.


Nika Udovičić već je šesta igračica s kojom je FSV potpisao ugovor o usavršavanju.


– Želim što bolje trenirati, napredovati te i dalje osvajati što više titula s mlađim uzrastima FSV-a. A onda jednoga dana biti i u prvoj ekipi – kaže Nika Udovičić, u čijem je društvu bila i Andrea Pavišić, koja će još jednu sezonu dijeliti minute u Cresu i FSV-u, a potom odlaskom u srednju školu i službeno prijeći u riječki klub.