ODLUKA HNS-a

Francuz Bertrand Layec imenovan vodećom osobom za suđenje u HNL-u, on će delegirati suce u novoj sezoni

Hina

Foto HNS

Foto HNS

Bertrand Layec je, prije nego što je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnog saveza, obnašao dužnost povjerenika za suđenje u Francuskoj, Belgiji i na Cipru



ZAGREB – Hrvatski nogometni savez imenovao je Francuza Bertranda Layeca vodećom osobom za suđenje u HNL-u, a on će objediniti dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenika za delegiranje sudaca HNL-a.


Krovna organizacija hrvatskog nogometa na ovoj je funkciji, a u suradnji s Europskom nogometnom organizacijom, povjerenje dala stručnjaku s bogatim iskustvom. Bertrand Layec je, prije nego što je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnog saveza, obnašao dužnost povjerenika za suđenje u Francuskoj, Belgiji i na Cipru.
U sudačkoj karijeri Layec je dijelio nogometnu pravdu u francuskoj Ligue 1 od 1998. do 2010. godine. Značku FIFA-e je zavrijedio 2002. godine.
“Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u HNL-u. Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na višu razinu, rekao je između ostaloga predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.
“Zahvaljujem HNS-u na ukazanom povjerenju, vjerujem da ću opravdati očekivanja predsjednika Kustića i njegovih suradnika i doprinijeti poboljšanju kvalitete suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa. Iznimno cijenim hrvatski nogomet, nastojat ću iskoristiti dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primjer sucima i ustrajati na njihovom napretku”, istaknuo je Bertrand Layec.