MLADA NOGOMETNA ZVIJEZDA

FOTO/VIDEO Šimun Butić potpisao za Rijeku do 2029. godine: “Ni sam još ne mogu vjerovati što mi se sve dogodilo”

P. N.

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Svi planovi su vezani uz Rijeku. Davat ću svoj maksimum i trudit ću se što više. Nadam se da ću navijači vidjeti još više od mene, trudit ću se da bude tako i da se pokažem u što boljem svjetlu, kazao je Butić



Šimun Butić potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s HNK Rijeka koji ga uz naš klub veže do ljeta 2029. godine, objavili su na stranici HNK Rijeka.


Evo što se dodaje.


“Nova mlada zvijezda riječkog nogometnog neba, još uvijek junior koji se ovog ljeta predstavio u sjajnom svjetlu na pripremama prve momčadi i izborio za mjesto među prvotimcima, imala je strelovit uspon posljednjih mjeseci koji je kulminirao seniorskim prvijencem u prvenstvenoj utakmici, nastupima u Europi, sada na kraju i profesionalnim ugovorom.




– Jako sam sretan i zadovoljan. Ovo je nešto za što sam radio i trudio se od malih nogu i jako sam sretan što sam dočekao ovaj trenutak, rekao je Šimun Butić.


Još prije nekoliko mjeseci bio je praktički nepoznat za riječku nogometnu javnost s izuzetkom onih koji pobliže prate juniorski nogomet, a sada je figura koja se itekako spominje kada se govori o našem klubu u idućim sezonama.



– Iskreno ni sam nisam svjestan kako se sve brzo dogodilo, ali trudim se, radim dalje i nadam se da će sve biti još bolje. Fenomenalan je osjećaj biti prvotimac Rijeke, ni sam još ne mogu vjerovati što mi se sve dogodilo u ovako kratkom roku, a poseban doživljaj bio je prvijenac u prvenstvenoj utakmici i proslava pogotka s našim navijačima.


Butić je potpisao višegodišnji ugovor što znači da se dugoročno vidi u riječkom dresu.


– Svi planovi su vezani uz Rijeku. Davat ću svoj maksimum i trudit ću se što više. Nadam se da ću navijači vidjeti još više od mene, trudit ću se da bude tako i da se pokažem u što boljem svjetlu.


Butić se sa suigračima već sprema za utakmicu protiv Varaždina nakon čega slijedi uzvrat trećeg kola UEFA Europske lige.


– Bit ćemo sigurno dobri u tim utakmicama, a ja se nadam i pobijediti u obje, zaključio je Šimun Butić.


Izjavu Šimuna Butića pogledajte u nastavku.