Premijer liga

FOTO Košarkašice FSV-a na Kantridi počele s pripremama: “Bit ćemo bolji nego prošle godine”

Katarina Blažević

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANEC

Delač ove sezone ima iskusniju i kvalitetniju ekipu jer su se FSV-u priključile Lina Strilić, koja je ovoga ljeta bila dio hrvatske seniorske reprezentacije, kao i Mia Mašić, Riječanka s velikim inozemnim iskustvom



RIJEKA Košarkašice FSV-a okupile su se s nešto širim igračkim rosterom na startu priprema uoči nove premijerligaške sezone. Trener Teddy Delač na raspolaganju je u dvorani 3. maj imao i mlađe igračice, koje će ove sezone s drugom ekipom igrati u drugom rangu hrvatske ženske košarke, odnosno Prvoj ligi skupine B. Kada je prva ekipa u pitanju, još se samo čeka Nerea Brajac, koja ovih dana dolazi iz SAD-a.


Foto galerija: Pripreme košarkašica FSV-a Foto: Ana Križanec


Delač ove sezone ima iskusniju i kvalitetniju ekipu jer su se FSV-u priključile Lina Strilić, koja je ovoga ljeta bila dio hrvatske seniorske reprezentacije, kao i Mia Mašić, Riječanka s velikim inozemnim iskustvom. Tu je i kosovska reprezentativka Etna Rexhepi.


– Smatram da je najveće pojačanje što smo zadržali 90 posto ekipe od prošle sezone jer sam i prije naglašavao da vjerujem u kontinuitet. To je jedino što možemo u ovim uvjetima i s ovim budžetom. Ne želimo euforiju i luda pojačanja. Mia i Lina će sigurno dati dodatnu kvalitetu, profesionalnost i iskustvo.




Sigurno ćemo zato biti bolji nego prošle sezone. Bilo je kroz povijest nekih inozemnih igračica koje su bile dobre, iako se pokazalo da to možda nije pravi put. To je sve kratkoga daha, a mi imamo dugoročnije planove – kaže Teddy Delač, trener FSV-a, koji se inače ovoga ljeta okitio i vrijednom medaljom. Naime, riječki je trener zadnje dvije godine asistent izbornika slovenske U-18 reprezentacije, a ona je početkom kolovoza osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu.


Riječke će košarkašice sezonu otvoriti predzadnjeg ili zadnjeg vikenda u rujnu.


– To još nije definirano. Sada nas čeka pet do šest tjedana priprema. Planirali smo pet do šest pripremnih utakmica, uglavnom sa slovenskim ekipama, a pokušavamo dogovoriti i s talijanskim prvoligašima čisto da vidimo koliko smo daleko od tih zaista velikih liga. Htio bih da se pokažemo u dobrom svjetlu, da otvorimo kanale komunikacije i igranja utakmica jer je bitno da znamo gdje smo. Liga će sigurno biti jača. Vidim da je dosta ekipa uzelo po dvije Amerikanke i konkurencija će sigurno biti bolja. Ali, bitno nam je da gledamo sebe.


Postojale su i opcije nastupa u europskim natjecanjima, ali s time će se pričekati.


– Želja je bila okušati se u nekom europskom natjecanju, imali smo poziv iz WABA lige, ali procijenili smo da još nije vrijeme i da ćemo energiju i financije usmjeriti na generaciju mlađih igračica. Dugo smo radili u lipnju, a tijekom srpnja cure su radile s Emilom Baltićem na fizičkoj pripremi. Vidjet ćemo kad će doći vrijeme za neki ozbiljni rezultatski iskorak – zaključio je Teddy Delač.