EURO 2024.

Turci vjeruju da mogu otići do kraja, Austrijanci ne mogu vjerovati da su ispali

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nevjerojatno je lijepo biti Turčin. Doživjeli smo nevjerojatne trenutke, za povijest, s našim navijačima, u ovoj pobjedi - rekao je strijelac Merih Demiral



LEIPZIG  Izjave aktera posljednje utakmice osmine finala na Europskom prvenstvu u kojoj su nogometaši Turske s 2-1 pobijedili Austriju.


Mert Gunok, vratar Turske:


„Teško je u ovom trenutku pronaći prave riječi. Neopisivo smo sretni. Bila je ovo sjajna utakmica i pobjeda. Moramo zahvaliti našim navijačima, kako na stadionu tako i svima u domovini. Hvala svima koji su nas podržavali. Još je dug put ispred nas. Vjerujemo da možemo do kraja, a ova pobjeda jako nam je podigla moral i samopouzdanje koje smo i dosad imali“.




Merih Demiral, dvostruki strijelac za Tursku:


„Nevjerojatno je lijepo biti Turčin. Doživjeli smo nevjerojatne trenutke, za povijest, s našim navijačima, u ovoj pobjedi. Jako sam sretan i ponosan. Ova nagrada za igrača utakmice je nagrada za cijelu momčad. Odigrali smo sjajno. Bila je ovo važna i teška utakmica. Imam samo riječi hvale za sve, od igrača do navijača“.


Ralf Rangnick, izbornik Austrije:


„Ne mogu vjerovati da je ovdje završio naš put na prvenstvu. Nadali smo se i vjerovali da možemo proći. Uvjeren sam da bi prošli dalje da smo izborili produžetke. Odigrali smo četiri vrlo intenzivne utakmice na EP i ovo iskustvo moramo prenijeti na sve ono što nam slijedi. Nismo se dobro branili u nekim trenucima, a Turska je na vratima imala nevjerojatnog golmana“.