EURO 2024.

Tisuće navijača na dočeku gruzijskih reprezentativaca, predsjednica im dijelila Ordene časti

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Najveće ovacije dobili su napadač Napolija Khviča Kvaratškhelija i napadač Metza Georges Mikautadze



TBILISI Tisuće oduševljenih navijača okupilo se na središnjem gradskom trgu u Tbilisiju kako bi pozdravili nogometnu reprezentaciju Gruzije koja se vratila s EURO-a u Njemačkoj gdje je ispala u osmini finala od Španjolske.


Gruzija je u svom prvom nastupu na nekom velikom natjecanju bila jedno od najugodnijih iznenađenja.


Turnir je otvorila porazom od Turske (1-3), potom je remizirala sa Češkom (1-1), te pobijedila Portugal s Cristianom Ronaldom (2-0) izborivši plasman u osminu finala. Nastup je zaključila porazom od “Furije (1-4).




Reprezentacija se u domovinu vratila letom iz Kolna, a navijači su igrače dočekali već u zrakoplovnoj luci. Potom je uslijedila vožnja u otvorenom autobusu uz ovacije i pljesak prije nego što su se popeli na pozornicu uz predsjednicu i premijera zemlje pred tisućama na Trgu slobode u Tbilisiju.


Gruzijska predsjednica Salome Zurabišvili koja je prisustvovala na sve četiri utakmice te zemlje u Njemačkoj, uručila je svakom igraču Orden časti, jedno od najviših civilnih priznanja Gruzije.


“Danas je čudo. Ovo je Gruzija kakvu želim,” kazala je predsjednica.


Najveće ovacije dobili su napadač Napolija Khviča Kvaratškhelija i napadač Metza Georges Mikautadze.


“Nacija je puna radosti, postigli smo veliki uspjeh. Naš nogomet se preporađa i ponovno oživljava,” kazao je jedan od navijača.