EURO 2024.

Luciano Spalletti ostaje talijanski izbornik unatoč brojnim kritikama nakon eliminacije

Hina

Luciano Spalletti/Foto REUTERS

Luciano Spalletti/Foto REUTERS

Vjerujemo u projekt sa Spallettijem - rekao je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina



RIM  Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Luciano Spalletti ostat će na toj poziciji do isteka ugovora, objavio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina.


Italija je u osmini finala Europskog prvenstva poražena od Švicarske 2-0, a Talijani su na turnir u Njemačkoj došli kao aktualni prvaci Europe.


“Žao nam je zbog rezultata, ali u sportu ima i poraza. Ostaje razočarenje što nismo mogli pokazati ono što smo željeli svima koji su nas pratili. Svi smo odgovorni, ali moramo nastaviti. Vjerujemo u projekt sa Spallettijem”, rekao je Gravina na konferenciji za novinare, prenosi Gazeta dello Sport.




Unatoč porazu u osmini finala na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, Luciano Spalletti ostat će izbornik talijanske nogometne reprezentacije, prenosi francuska agencija AFP.


“Pragmatičan sam, nemoguće je probleme riješiti otpuštanjem trenera i prekidom suradnje s igračima koji su pridonijeli ovom dugoročnom projektu”, rekao je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.


Spalletti i dalje uživa naše povjerenje, mora ga imati, nastavit će svoj posao jer za 60 dana počinje Liga nacija, dodao je Gravina.


Spalletti je na ovoj poziciji od prošlog ljeta, kada je zamijenio Roberta Mancinija, koji je s Italijom osvojio naslov na prošlom EURU. Spalletti je istaknuo kako želi pomladiti reprezentaciju te da momčadi treba nova energija.


“Nisam bio najbolji što sam mogao biti. Ima još puno stvari za poboljšati, moja će predanost biti potpuna. Bili smo dobri do određene točke. Jučer smo napravili neprihvatljiv korak unatrag. Vjerujem da znam što je potrebno, želim pomladiti ekipu novom energijom”, rekao je Spalletti na konferenciji za novinare.