Slovenski izbornik

Kek još jednom pokazao kakav je gospodin. Održao obećanje i priredio fantastičan ručak

Portal Novi list

Matjaž Kek / Foto Reuters

Matjaž Kek / Foto Reuters

Prvog dana priprema u Wuppertalu pala je oklada



Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek ispunio je obećanje i nakon plasmana u osminu finala pozvao novinare na ručak.


Pritom se, piše mariborska Večer, istaknuo ne samo kao konobar već i kao govornik.


Podsjetimo, prvog dana priprema u Wuppertalu pala je oklada: prođe li slovenska nogometna reprezentacija u nokaut fazu Euroa 2024. u njemačkoj, Kek će novinarima poslužiti ručak.




Dan nakon što je ovaj veliki uspjeh postao i službeno ostvaren Kek je ispunio svoje obećanje. No, ne samo da je organizirao ručak i pozvao slvoenske novinare u hotel Das Vesper, gdje je baza slovenske reprezentacije na turniru, Kek je učinio i ono što izbornici nikada ne rade.


Osobno je donio tanjure s hranom na novinarske stolove.



“To vam je čudnovato? Meni nije tako. Udvarati se novinarima? Nikada to prije nisam radio. Oklada je trebala biti ispunjena, samo ne znam što biste mi vi morali dati da smo izgubili.


Drago mi je da sam izgubio okladu, ali neću se kladiti uopće”, komentirao je u svom stilu Kek, noseći tanjure, prenosi mariborska Večer.


Podsjetimo Kek je na čelu slovenske nogometne reprezentacije ostvario povijesni uspjeh i prvi plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva.


Pritom je od Slovenije, sa samo jednom istinskom zvijezdom – kapetanom i golmanom Janom Oblakom – Kek uspio napraviti jedno od najugodnijih iznenađenja turnira, u što svakako treba svrstati Sloveniju, uz Austriju i Gruziju.


U sve tri utakmice Slovenija je ostala neporažena, a istaknula se kompaktnom i momčadskom igrom. Sve u svemu, Kek je još jednom potvrdio svoje nogometno znanje, a pokazao se i kao pravi gospodin.


Po obje ove kvalitete rado ga se sjećaju u Rijeci, s kojom je također ostvario povijesni rezultat – NK Rijeka je 2017. pod njegovim vodstvom osvojila duplu krunu, prvenstvo i kup.