Novi ugovor

Hrvatski nogometni reprezentativac po povratku s EURO-a produžio ugovor s Bayernom

Hina

Josip Stanišić tijekom ogleda s Talijanima/Foto V. KARUZA

Josip Stanišić tijekom ogleda s Talijanima/Foto V. KARUZA

Stanišić zna što je u Bayernu važno. Dokazao se na najvišoj razini u Leverkusenu i u hrvatskoj reprezentaciji - izjavio je u priopćenju član Upravnog odbora Bayerna Max Eberl



MUENCHEN  Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić produžio je ugovor s Bayernom do kraja lipnja 2029., objavio je u četvrtak klub iz Muenchena.


Stanišić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayer Leverkusenu i s tom momčadi osvojio naslov prvaka te njemački Kup završivši sezonu bez ijednog poraza u domaćim natjecanjima. Bayer je jedini poraz doživio u finalu Europske lige od talijanske Atalante.


“Zadovoljan sam što sam potpisao novi ugovor u mom klubu, Bayernu. Navijač sam ovog kluba od kad znam za sebe. Zahvalan sam Leverkusenu, jer sam tamo mnogo naučio, na terenu i izvan njega. Igrao sam u mnogim utakmicama, pokazao sam što mogu i ušao sam u pravi ritam”, izjavio je hrvatski branič.




Stanišić je u Bayern došao u siječnju 2017. iz SC Fuerstenfeldbrucka te bio pridružen momčadi igrača do 17 godina. Dogurao je i do prve momčadi u kojoj je sakupio 41 nastup u svim natjecanjima i postigao jedan pogodak. Bio je prvak s prvom momčadi Bayerna, ali je i s B momčadi 2020. osvojio naslov prvaka treće lige.


Stanišić je s hrvatskom reprezentacijom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2022., došao do finala Lige nacija prošle godine, da bi na ovogodišnjem Euru u Njemačkoj završio nastup već u grupnoj fazi.


“Stanišić zna što je u Bayernu važno. Dokazao se na najvišoj razini u Leverkusenu i u hrvatskoj reprezentaciji pa se veselimo nadolazećim godinama s njim u sastavu”, izjavio je u priopćenju član Upravnog odbora Bayerna Max Eberl.