EURO 2024.

FOTO HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 0:3 Kraj utakmice, Vatreni nisu uspjeli postići ni počasni pogodak

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Morata (29'), Ruiz (33') i Dani Carvajal (45') šokirali su Vatrene do odmora



BERLIN Hrvatska od 18 sati kreće na svoje sedmo putovanje po europskim nogometnim prvenstvima, a odmah na startu ju očekuje jedan od najtežih mogućih ispita – susret protiv Španjolske.


U dosadašnjih šest nastupa naša reprezentacija samo u dva navrata nije prošla grupnu fazu (2004. i 2012.), a prve utakmice u skupini često su se pokazale ključnima za prolaz u eliminacijski dio turnira. Naša je reprezentacija u tim prvim utakmicama u pravilu bila uspješna. Četiri puta smo pobijedili u premijernim nastupima na EURO-u, imamo jedan remi, te jedan jedini poraz koji nam je na startu posljednjeg odigranog EURO-a nanijela Engleska.


Foto REUTERS

Foto REUTERS


Ako se analiziraju svi prethodni suparnici s kojima smo otvarali europska prvenstva, lako se dođe do zaključka kako je susret protiv Španjolske, koji ćemo odigrati danas na Olimpijskom stadionu u Berlinu, biti možda i najzahtjevniji od svih dosadašnjih. Španjolce mnogi vide kao jednog od glavnih favorita turnira pa će susret protiv njih, zapravo, biti odličan test trenutačne vrijednosti naše reprezentacije.




Zlatko Dalić nema velikih dvoboji oko sastava, a na raspolaganju su mu svi igrači koji su doputovali u Njemačku.


Foto REUTERS


Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi.


Zlatko Dalić prema očekivanjima nije ništa mijenjao. Njegov kolega De la Fuente se odlučio za Marca Cucurellu umjesto Alejandra Grimalda na poziciji lijevoga beka.



90+5 minuta: Kraj utakmice.


79. minuta: Vratar Simon je obranio Petkovićev udarac s bijele točke. Odbijanac je prihvatio Perišić koji je asistirao Petkoviću za novi pokušaj. Napadač Vatrenih je s nekoliko metara pospremio loptu u mrežu, ali oglasio se VAR. Perišić je prerano utrčao u šesnaesterac kod izvođenja kaznenog udarca.


78. minuta: Kazneni udarac za Vatrene. Rodri je s leđa pokupio Petkovića koji je na dodavanje mogao samo pospremiti loptu u nebranjenu mrežu. VAR je sve dobro provjerio.


70. minuta: Utakmica je uslijed brojnih promjena pala u ritmu, osim toga Španjolci su se očito zadovoljili s visokim vodstvom.


55. minuta: Velika prilika za Hrvatsku! Stanišić nije uspio s pet metara ubaciti loptu u mrežu.


53. minuta: Yamal je mogao postići četvrti pogodak za Španjolsku, no Livaković je sjajno reagirao.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena.


45.+2 minute: Kraj prvoga poluvremena.


Foto REUTERS


GOL!!! Dani Carvajal je u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena zabio i treći gol. Ponovo je uža obrana Vatrenih loše reagirala. Ovoga puta na bočni ubačaj.


44. minuta: Kramarić je opalio, nimalo bezopasno.


41. minuta: Kramarić je pokrenuo akciju koju su nastavili Majer i Gvardiol, a zamalo je zabio Budimir.


34. minuta: Brozović i Majer mogli su odmah uzvratiti, ali španjolski vratar je sjajno reagirao.


GOL!!! Nevjerojatnom lakoćom Ruiz se riješio Modrića i Brozovića i udarcem s vrha šesnaesterca u 33. minuti postigao drugi pogodak Španjolaca. Vatreni igraju premekano u duelima da bi mogli parirati tehnički savršenim Španjolcima.


30. minuta: Kovačić je uzvratio udarcem s vrha kaznenog prostora, ali slabo je to bilo za španjolskog vratara.


GOL!!! Španjolska je povela u 29. minuti. Morata je iskoristio loše postavljanje uže obrane Vatrenih i pogodio kraj istrčalog Livakovića.


22. minuta: Hrvatska izgleda sve bolje. Budimir je glavom uputio prvu prijetnju nakon ubačaja Stanišića.


15. minuta: Vatreni su se oslobodili pritiska i počeli su sve češće dolaziti na suparničku polovicu.


6. minuta: Španjolci su se od prve minute nametnuli posjedom, Morata je uputio prvi udarac, a Livaković to obranio.


1. minuta: Počela je utakmica. Lijepu našu otpjevalo je glasno gotovo dvije trećine gledatelja na tribinama.


———————————————————————————————————————


Hrvatska – Španjolska 0:3


Olimpijski stadion Berlin. Gledatelja: 68.884. Sudac: Michael Oliver (Engleska). Strijelci: 0:1 Morata (29′), 0:2 Ruiz (33′), 0:3 Dani Carvajal (45′). Žuti kartoni: Rodri (Španjolska).


HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol, Brozović, Kovačić (od 65′ Sučić), Modrić (od 65′ Pašalić), Majer, Kramarić (od 72′ Petković), Budimir (od 56′ Perišić).


ŠPANJOLSKA: Simon, Carvajal, Le Normand, Fernandez, Cucurella, Rodri (od 86′ F. Torres), Ruiz, Pedri (od 58′ Olmo), Yamal (od 86′ Zubimendi), Williams (od 67′ Oyarzabal), Morata (od 67′ Merino).


Ante Budimir/Foto REUTERS


Foto galerija: Utakmica Hrvatska - Španjolska Foto: Vedran Karuza