EURO 2024.

FOTO HRVATSKA – ALBANIJA 2:2 Vatreni nisu uspjeli dobiti šokantnu utakmicu u Hamburgu

Portal Novi list

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Albanci su poveli u 11. minuti preko Lacija, poravnao je Kramarić u 74. minuti, Vatreni su poveli autogolom Gjasule u 78. minuti, koji je u sučevoj nadoknadi postavio konačan rezultat



HAMBURG Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 15 sati u Hamburgu igra drugi susret na EURO-u. Vatrene nakon poraza od Španjolske čeka Albanija. Izbornik Zlatko Dalić  najavio je određene promjene u startnoj momčadi. Vrti se nekoliko opcija.Možda Perišić bude na poziciji lijevog beka, s time da bi u tom slučaju bi Joško Gvardiol bio lijevi stoper. Dvojba je i na desnoj strani obrane, Josip Stanišić ili imenjak mu Juranović, a razmišlja se i o poziciji centralnog napadača između Ante Budimira i Brune Petkovića.


– Mi smo i prije početka turnira znali da će nam ova utakmica biti važna za plasman u drugi krug. Veseli me što su svi igrači pozitivni i svjesni da moraju biti bolji nego na prvoj utakmici. Stvarno sam zadovoljan svime. Na treninzima smo odradili sve što je trebalo i jedva čekamo da istrčimo na teren. Veselimo se ovoj utakmici i jedva čekamo da počne – istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.


Čekamo službene sastave.


Foto galerija: Utakmica Hrvatska - Albanija Foto: Vedran Karuza




Stigli su sastavi. Dalić je napravio dosta promjena. Najviše rošada doživjela je zadnja linija u koju se vraćaju Juranović i Perišić, a otpali su Stanišić i Pongračić. Juranović će igrati desnog, Perišić lijevog beka, a Gvardiol će na poziciju stopera sa Šutalom. Iz momčadi je ispao i Budimir, ušao je Petković.


– Joška smo vratili na prirodnu poziciju stopera gdje će igrati zajedno sa Šutalom, lijevo će Perišić, desno se vraća Juranović. Petko ide na devetku, Rekli smo da ćemo neovisno o rezultatu gledati što nam od utakmice do utakmice najviše odgovara – rekao je Ivica Olić, pomoćnik Zlatka Dalića.


– Moramo se nametnuti od prve minute i pokazati svoje kvalitete. Ako ne budemo imali pristup protiv fanatične Albanije bit će nam teže nego protiv Španjolske. Moramo se od prve minute agresivno nametnuti i krenuti po pobjedu – rekao je uoči utakmice Ivan Perišić.



90’+8 minuta: Kovačićev udarac zaustavio je albanski vratar, odmah nakon toga sudac je označio kraj utakmice. Vatreni nisu uspjeli svladati Albaniju u šokantnoj utakmici.


GOL!!! Novi šok u Hamburgu! Livaković u 95. minuti nije uspio zaustaviti udarac Gjasule za 2:2.


90+3 minute: Nova prilika za Albance, Seferijev udarac je srećom završio preko gola.


90. minuta: Hohxa je sjajno potegao s vrha šesnaesterca, a Livaković sjajno reagirao na udarac igrača Dinama. Vratar Vatrenih dobro je reagirao i na odbijenu loptu, te pritom zaradio udarac u glavu.


GOL!!! Nova sjajna akcija Kramarića i Budimira, Sučić je pucao i sretno uz pomoć jednog albanskog igrača pogodio za 2:1 u 78. minuti. UEFA je gol pripisala Albancu Gjasuli.


GOL!!! Budimir je asistirao, a Kramarić pogodio za 1:1 u 74. minuti.


60. minuta: Hrvatska izgleda bolje nego u prvom poluvremenu, ali još uvijek nema gola nade…


50. minuta: Prva prilika za Vatrene. Sučić je sve dobro napravio, ali albanski vratar je sjano reagirao. Pašalić je u nastavku akcije glavom poslao loptu preko gola.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1 minuta: Kraj prvoga poluvremena.


45. minuta: Manaj je glavom mogao zabiti drugi albanski pogodak.


40. minuta: Hrvatski reprezentativci sve češće se hvataju za glavu od nemoći i uslijed silne nervoze.


31. minuta: Velika prilika za drugi gol Albanije. Livaković je sjajno ušao u šut Asllanija.


30. minuta: Albanci su brži i snažniji u duelima, djeluju puno energičnije i angažiranije. Hrvatska se muči…


20. minuta: Prva prijetnja Vatrenih. Brozović je tukao s vrha šesnaesterca i poslao loptu kraj suprotne vratnice.


15. minuta: Hrvatska ne izgleda dobro, Albanci puni samopouzdanja jure prema Livakoviću po drugi pogodak.


GOL!!! Šok u Hamburgu. Albanija je povela u 11. minuti! Asani je ubacio, a hrvatska obrana loše reagirala i dopustila Laciju da glavom s pet metara skrene loptu u mrežu.


1. minuta: Počela je utakmica, čini se da su navijačke snage podjednako raspoređene  u oba tabora.


———————————————————————————————————————


Hrvatska – Albanija 2:2


Volksparkstadion u Hamburgu. Gledatelja: 50.000.  Sudac: Francois Letexier (Francuska). Strijelci: 0:1 Laci (11′), 1:1 Kramarić (74′), 2:1 Gjasula (78-ag), 2:2 Gjasula (90′). Žuti kartoni: Daku, Gjasula, Djimsiti (Albanija).


HRVATSKA: Livaković, Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić (od 84′ Sosa), Modrić, Brozović (od 46′ Mario Pašalić), Kovačić, Majer (od 46′ Sučić), Petković (od 69′ Budimir), Kramarić (od 84′ Baturina).


ALBANIJA: Strahosha, Hysaj, Djimsiti, A. Ajeti, Mitaj, Asllani, Ramadani (od 85′ Hoxha), Laci (od 72′ Gjasula), Asani (od 64′ Seferi), Manaj, Bajrami.


Foto galerija: Hrvatski navijači u Hamburgu Foto: Vedran Karuza


Foto galerija: Navijači na stadionu u Hamburgu Foto: Vedran Karuza