Wimbledon

Donna Vekić nastavila meč osmine finala, da bi ga kiša opet prekinula

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pobjednica ovog dvoboja će se po prvi put u karijeri plasirati u četvrtfinale Wimbledona



LONDON Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 37.) i Španjolka Paula Badosa (WTA – 93.) nastavile su nakon dvosatne stanke svoj dvoboj osmine finala u Wimbledonu, ali su ga nakon samo 28 minuta igre ponovno bile prisiljene prekinuti, pri vodstvu španjolske igračice 5-1 u drugom setu.


Vekić je kod prvog prekida imala prednost 5-2, 30-0 i tri su joj poena nastavka bila dovoljna za osvajanje prvog seta, a zaključila ga je asom.


No, u drugom setu nije sve krenulo onako kako je Donna zamislila. Ostala je i dalje vjerna napadačkoj taktici, ali je počela gomilati neiznuđene pogreške (12), za razliku od Badose koja ih je svela na najmanju mjeru (2). Španjolka je počela i bolje servirati, a rezultat svega su bila dva izgubljena servisa Vekić koja je posljednji gem prije novog prekida završila promašenim forhendom i dvostrukom pogreškom.




Pobjednica ovog dvoboja će se po prvi put u karijeri plasirati u četvrtfinale Wimbledona, u kojem bi se za polufinale borila protiv bolje iz meča Novozelanđanke Lulu Sun (WTA – 123.) i bivše osvajačice US Opena Britanke Emme Raducanu (WTA – 135.).


U četvrtfinale se kao prva plasirala ovogodišnja finalistica Roland Garrosa Jasmine Paolini (WTA – 7.) kojoj je Amerikanka Madison Keys (WTA – 13.) bila prisiljena predati meč pri rezultatu 6-3, 6-7 (6), 5-5 i 15-15 na servis Talijanke.