Ronjenje na dah

Delija i Faraguna pobijedili na Adriatic Depth Trophyju, Riječanka ispunila normu za SP

Portal Novilist.hr

Sanda Delija

Sanda Delija

Ove godine je natjecanje održano u nešto hladnijem izdanju, ali uz kristalno čisto more i dobre uvjete, te se prijavio ukupno 21 natjecatelj koji se borio za titulu najboljeg



RIJEKA Riječanka Sanda Delija i Donat Faraguna pobijedili su na šestom izdanju Adriatic depth trophyja, natjecanja u ronjenju na dah na otoku Krku, što ga organiziraju Hrvatski ronilački savez, AIDA Hrvatska i ronilački klub Ocean iz Rijeke.


Ove godine je natjecanje održano u nešto hladnijem izdanju, ali uz kristalno čisto more i dobre uvjete, te se prijavio ukupno 21 natjecatelj koji se borio za titulu najboljeg.


Delija, koja inače drži dva nacionalna rekorda, slavila je na Krku u ženskoj konurenciji s ogromnom prednosti te je tako ispunila A normu za Svjetsko prvenstvo, dok su u muškoj konkurenciji Riječani Vitomir Maričić i Petar Klovar već ranije ostvarili A norme. Stoga je do pobjedničke pozicije uspio doći mladi talent iz Istre, također član riječkog Oceana, Donat Faraguna.




Turnir bi se ponovo trebao vratiti u stari termin u rujnu te organizatori najavljuju kako bi sedmo izdanje moglo biti i najposjećenije do sada. Ronioci se sada kreću pripremati za nadolazeća Svjetska prvenstva u Hondurasu i na Cipru.