Rukomet

Debelić Šestan nakon vrijedne pobjede Zameta: “Bilo je nervoze i treme, ali polako smo se ‘skockale'”

Igor Duvnjak

Ana Debelić Šestan/Foto V. KARUZA

Ana Debelić Šestan/Foto V. KARUZA

Zelina je nova ekipa u ligi te smo bile svjesne da će biti motivirane, da će biti dosta publike i navijanja te da će samim time utakmica biti još teža. Kada je bilo najpotrebnije, reagirale smo dobro - kaže Ana



RIJEKA Rukometašice Zameta su se mogle radovati prvoligaškom premijernom punom pogotku, igračice trenera Josipa Štokića su se na duži rok nametnule domaćoj Zelini i došle do bodova. Uspon na vrh je bio strm i zahtjevan, Zamećanke su dugo kucale dok im se nisu otvorile vrata pobjede, izmjenjivale su se u vodstvu s domaćim sastavom uz čak devet izjednačenja od čega pet u prvom dijelu, okončanom remijem.


– Dojma sam da nismo baš najbolje ušle u utakmicu, nije to bila prezentacija na našoj baš navišoj razini – kaže Zamećanka Ana Debelić Šestan. – Pritom mi se učinilo da je bilo dosta neke nervoze i treme s obzirom da je to bila prva utakmica u prvenstvu.


Povuci-potegni je u Svetom Ivanu Zelini trajalo većinu utakmice, sve do posljednjih desetak minuta. Ulaskom u finiš Zamet se sve više nametao pokazujući da ima adute za pobjedu, Riječanke su povele i potom odmicale korak po korak, neuhvatljive za Zelinu su na koncu slavile s uvjerljivih 24:20.


Reakcija




– Kako je vrijeme odmicalo, polako smo se »skockale«. Slijedom toga, kada je bilo najpotrebnije, reagirale smo dobro te smo uspješno privele utakmicu kraju u našu korist.


Oprezne su bile najave iz Zameta, nije bilo velikih obećanja, ali igračice su vjerovale u sebe, očekujući ove itekako važne i dobrodošle bodove.


– Mi smo se nadale bodovima, daleko od toga da nismo vjerovale u uspjeh. Zelina je nova ekipa u Prvoj ligi te smo bile svjesne da će biti motivirane, da će biti dosta publike i navijanja te da će samim time utakmica biti još teža. Sve smo to očekivale, ali na koncu je sve dobro prošlo.


Entuzijazam prati nove prvoligašice, u Svetom Ivanu Zelini tribine su bile dobro popunjene navijačima koji su stvarali lijepu sportsku atmosferu.


– Bilo je lijepo i vrlo živo u dvorani u Svetom Ivanu Zelini, bilo je navijanja i bubnjanja, ali uspjele smo uspješno ostvariti taj naš prvi korak u prvenstvo.


Lahor optimizma


Zamećankama ova pobjeda donosi osvježavajući lahor optimizma uoči nastavka prvenstva u kojem opet idu na gostovanje, u idućem kolu čeka ih Dugo Selo 55.


– Čeka nas opet jedno gostovanje, a naravno da nam je ova pobjeda vjetar u leđa. Sada trebamo nastaviti tako, krenuti u niz pobjeda. Idemo u goste Dugom Selu 55 koje je na startu izgubilo u Splitu. Stekle smo samopouzdanje ovom pobjedom, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti, u Dugo Selo idemo po nove bodove.


Od Zamećanki se pritom očekuje i rast samom činjenicom što su mlade igračice u protekle dvije sezone stekle dozu iskustva.


– Ostale smo na okupu, nije baš bilo puno promjena. Sada smo još jednu godinu duže zajedno, uigravamo se te vjerujem da će sve biti u redu i da će ići samo k boljem.