“Škotski rezultati u posljednje vrijeme nisu najbolji, ali to ništa ne znači. Naš skor protiv njih nije pozitivan, imamo samo jednu pobjedu u šest utakmica. To pokazuje kako nam je teško igrati protiv Škotske. Uvijek igraju fanatično i borbeno, igrači igraju u odličnim klubovima širom Velike Britanije. Prihvaćamo ulogu favorita, ali znamo da će biti teško. Igramo kod kuće i želimo tri boda koja su nm jako važna,” poručio je Luka Modrić.


Nakon dva kola na vrhu skupine 1 je Portugal sa šest bodova, Hrvatska i Poljska imaju po tri boda, a na začelju je Škotska bez bodova. Podsjetimo, prve dvije pozicije vode u četvrtfinale, treća u play-off za ostanak, a posljednja u niži rang natjecanja, Ligu B.


“Nadam se da možemo ponoviti igru iz Portugala i protiv Poljske. Morat ćemo biti strpljivi, pretpostavljam da ćemo diktirati temo, imati više loptu u nogama, morat ćemo stvarati što više prilika,” naglasio je kapetan “Vatrenih”.


Modrić je istaknuo kako ga Škoti po jednom detalju podsjećaju na “Vatrene”.


“Osim nogometne kvalitete moraš posjedovati borbenost i zajedništvo. Podsjećaju me na nas. Igranje za reprezentacije je od velike časti i važnosti i u tom segmentu me podsjećaju na nas.”


Osvrnuo se Modrić i na pisanja kako će Martin Baturina biti njegov nasljednik.


“Vidjet ćemo, Martin treba imati svoj put. Ima veliki talent i sve je na njemu. Vjerujem da će jednog dana biti nositelj hrvatske reprezentacije. Ima strašan talent, ali mora raditi svakim danom i svakim danom se poboljšavati.”