Campenaerts je 179.5 km dugačku etapu od Gapa do Barcelonnete dobio u vremenu četiri sata, 10 minuta i 20 sekundi, a u vremenu pobjednika ciljem su prošli i Francuz Matteo Vercher (TotalEnergies), te Poljak Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers).


Posljednjih 65 km nizali su se napadi, a nepunih 35 km prije cilja odvojio se vodeći trojac. Najviše snage u sprintu je sačuvao Campenaerts, koji je prestigao Verchera koji je jurio svoju prvu profesionalnu pobjedu i Kwiatkowskog.




Dvostrukom europskom prvaku u kronometru ovo je 12. pobjeda u karijeri, pri čemu prva etapna pobjeda na Touru, a jednu etapu je dobio i na Giro di Italia prije tri godine.


“Kao pravi profesionalac morate voziti Tour de France i završiti Tour de France. Pobjeda na etapi Toura svačiji je san, o ovome sam sanjao jako dugo,” kazao je emotivni je Campenaerts.


“Zbog rođenja sina, nisam odradio niti jednu pripremnu utrku za Tour de France, ali sam vjerovao da ću biti u dobroj formi. Imamo sjajnu atmosferu u timu, a večeras ćemo slaviti,” dodao je.


U ukupnom poretku i dalje vodi Pogačar koji tri etape prije kraja ima 3:11 minuta ispred Danca Jonasa Vingegaarda (Visma-Lease a Bike) i 5:09 ispred Belgijca Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step).


U petak je na redu zahtjevna brdska etapa od Embruna do Isole 2000 (144.6 km).