Španjolska

Budimir dobio novog trenera. Osasuna izabrala španjolskog stručnjaka za nasljednika Arrasatea

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



PAMPLONA Španjolski nogometni prvoligaš Osasuna, za koju igra hrvatski napadač Ante Budimir, izabrala je u ponedjeljak Vicentea Morena za novog trenera.


Moreno, 49-godišnji španjolski stručnjak, bio je bez posla od rujna kada je otišao iz prvoligaša Almerije.


Osasuna je u ponedjeljak priopćila da će on zamijeniti 46-godišnjeg Jagobu Arrasatea s kojim je ekipa završila na 11. mjestu među 20 klubova Primere.




Arrasate, koji bi prema navodima medija trebao preuzeti Mallorcu ili Sevillu, vodio je šest godina Osasunu. Prošle sezone je s njom izgubio u finalu španjolskog Kupa od Real Madrida, te izborio izlazak u europsku Konferencijsku ligu.


Moreno, s iskustvom vođenja momčadi poput Mallorce, Espanyola i saudijskog Al-Shababa, trebao bi nastaviti uspješan posao u Pamploni.


“On je dva puta, s Espanyolom i Mallorcom, izborio ulazak u prvu ligu”, navela je njegove kvalifikacije Osasuna u priopćenju objavljenom na klupskoj internetskoj stranici.


Moreno će tako biti novi trener hrvatskom reprezentativcu Anti Budimiru, s 18 pogodaka najboljem klupskom strijelcu u netom završenoj sezoni, koji ima ugovor do ljeta 2027.


Igrači Osasune od nedjelje se nalaze na godišnjem odmoru, a 32-godišnji Budimir će se priključiti u četvrtak reprezentaciji Hrvatske na pripremama za Europsko prvenstvo.