“Svi igrači su ispunili zadatke, ne želim nikoga posebno izdvajati, ovaj rezultat nas je napunio samopouzdanjem,” kazao je Bjelica koji zbog crvenog kartona na utakmici protiv Monaca nije mogao voditi momčad s klupe, već je bio na tribinama.


“Imam iskustva,” kazao je sa smiješkom, pa nastavio: “Prvo poluvrijeme sam uspio sjediti, ali u drugom više nisam. Hodao sam kao Baltazar, najvažnije je da je ekipa odradila sjajan posao.”




Dinamo je u Salzburgu prekinuo crni niz od 26 godina bez gostujuće pobjede u Ligi prvaka.


“Nakon 26 godina slavili smo u gostima, drago mi je da smo srušili jednu tradiciju. Čestitke i Danijelu Jumiću koji je sjajno vodio momčad.”


Bjelica je osvrnuo i na igru svoje momčadi.


“U prvom poluvremenu nam je nedostajalo malo uvjerenja, nismo imali dobre pozicije u kaznenom prostoru, bilo je to premalo da bi zabili gol. U drugom poluvremenu je to bilo bolje, zabili smo prvi, a zatim iz kontre i drugi gol. Imali smo utakmicu pod kontrolom,” istaknuo je.


Premda su “Modri” teško stradali u Munchenu izgubivši na otvaranju Lige prvaka od Bayerna sa čak 2-9, Dinamo je nakon tri gola bolje plasiran u njemačkog velikana.


Bayern je u iduća dva kola upisao poraze od Aston Ville (0-1) i Barcelone (1-4), dok je hrvatski prvak u prošlom kolu remizirao s Monacom (2-2), a večeras porazio Salzburg (2-0).


“Lijepo je to vidjeti, ali puno je posla ispred nas. Sada nam slijedi prvenstvo, pa tek onda Lige prvaka. Kažu da će desetak bodova biti dosta za prolaz, vjerujem da to možemo ostvariti,” kazao je.


Istaknuo je kako je vjerovao u Kulenovića, te kako je Petković pokazao klasu u samo 15 minuta na terenu.


“Rekao sam Kulenoviću da vjerujem u njega, on je možda i najbolji hrvatski strijelac u kalendarskoj godini, sve je zaslužio svojim radom bio je dosta podcijenjen, a zabijao je golove, sretan sam zbog njega. Što se tiče Petkovića, minimalno smo riskirali s njim, moramo ga čuvati, ali u 15 minuta je pokazao svoju klasu.”


Bjelica je naglasio kako je tijekom svoje trenerske karijere često dobivao “batine” u Salzburgu i kako mu je ova pobjeda draga.


“Znao sam dobivati fine batine u Salzburgu, nisu to bila lijepa sjećanja, ali ovo je jedna od ljepših utakmica u karijeri.”


Bjelica je na klupi Dinama izborio “europsko proljeće” nakon 49 godina, sada je ostvario gostujuću pobjedu nakon 26 godina. Je li došlo vrijeme da Dinamo “prezimi” u Ligi prvaka?


“Potrudit ćemo se, nema velike euforije, sretni smo i ponosni. U svakoj utakmici je moguće osvojiti tri boda, a na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti,” kazao je Dinamov strateg.