Engleska policija je početkom rujna u zračnoj luci Stansted otkrila kanabis skriven u četiri kufera koji su stigli iz Bangkoka.


U putnim torbama je bilo sakriveno 60 kg kanabisa vrijednog oko 800.000 dolara. Policija je pritom privela dvije žene u dobi od 28 i 32 godine, a jedna od žena je partnerica Emmanuela-Thomasa.




Policija je nekoliko dana kasnije privela i engleskog nogometaša, koji trenutačno igra za škotskog drugoligaša Greenock Morton, zbog sumnje da je sve organizirao.


Jaya Emmanuel-Thomas se nije izjasnio o optužbi na prekršajnom sudu u Carlisleu, ali je njegov odvjetnik rekao da je on “oštro” poricao umiješanost u bilo kakav plan uvoza droge u Ujedinjeno Kraljevstvo i da želi očistiti svoje ime na suđenju.


Nogometaš je zadržan u pritvoru nakon što je odbijena jamčevina i zahtjev za puštanje na slobodu.


Engleski napadač je prošao Arsenalovu akademiju, ali je upisao samo pet nastupa za londonski klub. Veći dio vremena je proeo na posudbama u Blackpoolu, Doncaster Roversima, te Cardiff Cityju. “Topnike” je napustio 2011. potpisavši za Ipswich Town, a igrao je i za Bristol City, Queens Park Rangers, Aberdeen… Od ove sezone nosi dres Greenock Mortona.


Maksimalna kazna za uvoz kanabisa u Velikoj Britaniji je do 14 godina zatvora.