Pripreme

Bijeli sutra igraju drugu prijateljsku utakmicu. Primorje novi slovenski test na Rujevici

Zlatko Horvat

Foto M. ĐEKIĆ

Foto M. ĐEKIĆ



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra od 19 sati na Rujevici igraju drugu pripremnu utakmicu. Nakon minimalne pobjede nad Koperom (1:0), suparnik im je još jedna slovenska momčad, Primorje Ajdovščina. Primorje je povratnik u slovensku Prvu ligu nakon 13 godina, ali riječ je zapravo o drugom klubu jer je staro Primorje rasformirano pod teretom dugova. U ljeto 2011. godine osnovan je klub DNŠ Ajdovščina… Trinaest godina kasnije izborili su Prvu ligu.


Bijeli su jučer imali samo jedan trening, što je za igrače značilo priliku za predah kakvu nisu imali ni na dan prve pripremne utakmice. Odvojeno su radili Bruno Goda, Silvio Ilinković i Niko Galešić. Bijeli su u međuvremenu ostali bez drugog reprezentativca, poslije Nediljka Labrovića koji je otišao u Augsburg, na Rujevici više ne stanuje ni Marko Pjaca, koji je potpisao za Dinamo. Rijeka je na tom transferu zaradila 750 tisuća eura.


– Htio bih od srca zahvaliti Rijeci, predsjedniku Miškoviću, treneru Sopiću i cijelom stožeru, mojim suigračima, svim ljudima u klubu, navijačima i svima onima koji su bili uz cijelu ekipu i mene prošle sezone. Od prve sekunde sam se u Rijeci osjećao jako ugodno i davao sam sve od sebe za što bolje rezultate kluba. Veliko hvala svima koji su vjerovali u mene, uz vašu podršku sam se ponovo vratio u dres reprezentacije i Rijeka će zauvijek u mojoj karijeri imati posebno mjesto. Sada je za mene došlo vrijeme za nove izazove, okrećem se budućnosti, a Rijeci želim sve najbolje i puno sreće – poručio je Marko Pjaca.




Trener željko Sopić na raspolaganju ima nekoliko juniora, koje je koristio protiv Kopera. Niko Vučetić, Lovro Kitin, Roko Valinčić, Jakov Bilajac, Noel Jakac i Šimun Butić imaju priliku dokazati se u prvoj momčadi.


– Treniraju odlično, rad je teži od onoga koji su do sada imali, ali fenomenalno odrađuju sve svoje obaveze. Sjajno su se uklopili, pokazali su se u odličnom svjetlu u prvoj utakmici koju smo odigrali, a dobit će priliku i protiv Primorja iz Ajdovščine. Nadam se da će u budućnosti neki od njih ostati i nastaviti s nama – rekao je pomoćni trener Bijelih Radomir Đalović.


Na pripremama u Austriji Bijeli će odigrati još četiri utakmice. Suparnici su im Nyiregyhaza Spartacusi (10. srpnja), Karlsruhe (13. srpnja) i RB Salzburg (17. srpnja), a traži se suparnik za 18. srpnja, kada bi priliku dobili oni koji su imali malu ili nikakvu minutažu protiv RB Salzburga.