Beljo je pobjednički gol postigao u 31. minuti i tako nastavio niz nastupa u kojima je bio strijelac, bilo da se radilo o austrijskoj momčadi ili o mladoj reprezentaciji. Ovaj je 22-godišnji napadač na posljednjih pet utakmica bio upisan u strijelce, a ovo je drugi put da je njegov gol donio pobjedu Rapidu, jer je takav slučaj bio i u austrijskom prvenstvu protiv Altacha (0-1).


Rapid je natjecanje u Konferencijskoj ligi započeo s dvije pobjede i nalazi se u skupini šest momčadi koje nakon dvije odigrane utakmice imaju šest bodova.




Predvodi ih londonski Chelsea koji je u 2. kolu slavio s uvjerljivih 4-1 na gostovanju kod Panathinaikosa. Dvaput je strijelac bio Joao Felix (22, 55), a po jedan pogodak postigli su Mihailo Mudrik (49) i Christopher Nkunku (59-11m).


Za atensku momčad jedini je strijelac bio Facundo Pellistri (69).


Povremeni hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj odigrao je cijeli dvoboj, ali je bio jedan od najlošijih pojedinaca na terenu, iako je u 2. minuti umalo donio prednost grčkoj momčadi.


Banjalučki Borac je na Cipru svladao APOEL sa 1-0 golom Stefana Savića (63), a za pobjedničku momčad je do 81. minute dobro igrao hrvatski veznjak Dino Skorup.


Borac je s četiri boda trenutačno na osmom mjestu.


Hrvatski napadač Ivan Brnić bio je strijelac i asistent u visokoj domaćoj pobjedi Celja, koje je sa 5-1 nadigralo turski Bašakšehir. Brnić je u 30. minuti postigao pogodak za 2-0 na asistenciju Armandsa Kučysa, a onda mu je uzvratio asistencijom na drugi pogodak litavskog napadača kojim je postavio konačnih 5-1. Osim njih dvojice, strijelci za Celjane bili su Svetlin i Seslar kojeg je u 85. minuti zamijenio Luka Bobičanec.


Fiorentina je slavila sa 4-2 na gostovanju kod švicarskog St. Gallena za koji je u stoperskoj ulozi cijelu utakmicu odigrao Jozo Stanić. Felix Mambimbi (23) je postigao vodeći pogodak za švicarsku momčad, ali je Fiorentina preokrenula utakmicu golovima Martineza Quarte (50) i Jonathana Ikonea (54). Lukas Gortler (61) je izjednačio na 2-2, da bi drugim pogotkom Ikonea (69) i golom Robina Gosensa (90+3) talijanska momčad došla do pobjede i drugog mjesta.