Uskoro oproštaj?

Andy Murray prisiljen propustiti Wimbledon koji mu je trebao biti zadnji turnir karijere

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Murray je nagovijestio da će ovo najvjerojatnije biti njegova posljednja godina igračke karijere te da bi prikladan kraj bio nastup u Wimbledonu ili na Olimpijskim igrama u Parizu



LONDON Britanski tenisač Andy Murray, dvostruki wimbledonski pobjednik i bivši svjetski ‘broj 1’, prisiljen je propustiti domaći Grand Slam turnir u All England Clubu zbog operativnog zahvata na leđima, objavila je u nedjelju Udruga teniskih profesionalaca (ATP).


“Nakon operacije ciste na kralježnici, Andy Murray je, nažalost, otkazao nastup u Wimbledonu”, objavio je ATP na društvenoj mreži X.


Murray je u ovom tjednu nastupio na ATP turniru u londonskom Queen’s Cluba gdje je u svom 1000. profesionalnom meču svladao Australca Alexeija Popyrina, a onda je u srijedu bio prisiljen predati meč drugom australskom tenisaču Jordanu Thompsonu, zbog bolova u leđima.




Dodatne pretrage su pokazale postojanje ciste, koja mu je uklonjena operativnim zahvatom. Kako je do početka turnira u Wimbledonu ostalo tek osam dana, 37-godišnji škotski tenisač je bio prisiljen odustati od turnira na kojem je osvojio dva od svoja tri Grand Slam naslova, a u teniskom hramu, na središnjem terenu All England Cluba, osvojio je i jednu od svoje dvije zlatne olimpijske medalje.


Murray je nagovijestio da će ovo najvjerojatnije biti njegova posljednja godina igračke karijere te da bi prikladan kraj bio nastup u Wimbledonu ili na Olimpijskim igrama u Parizu.


Wimbledon će biti održan od 1. do 14. srpnja dok će teniski turnir na Olimpijskim igrama započeti 27. srpnja.