Jelenje

Vlado Kukuljan predstavlja mesopusnu hranu

Sanja Gašpert

Foto TZ Jelenje

Foto TZ Jelenje



U organizaciji Općine Jelenje i Turističke zajednice općine Jelenje, u petak 7. veljače u Domu kulture u Dražicama, s početkom u 18 sati, bit će održano gastronomsko događanje naziva Jelenska mesopusna hrana, na kojem će grobnički kuhar Vlado Kukuljan predstaviti tradicionalna starinska jela koja su se za vrijeme mesopusnih događanja kuhala i pripremala na Grobnišćini, kojih se dio i danas priprema, a neka su, nažalost, pala u zaborav.



Tema događanja, koje neće biti natjecateljskog karaktera, ali će posjetitelji imati prilike degustirati hranu, je »Prisnac, mesopusna hrana i jida ka su se zabila (zabjena jida) by Vlado Kukuljan«.




Jela koja će biti predstavljena su prisnac od konpira, fritice od pogače, starinski Marijini puhnjići (Jadranka Pilčić), ripa i fažol, domaći kruh i pešt, dinstan kiseli kapuz i zalebrnik na maslu, makaruni i slana riba, sir i palenta konpirica te polivača.