Sveučilištu ključ u ruke objekta za prehranu

Studentska menza na Trsatu počinje s radom u svibnju

Ingrid Šestan Kučić

Očekuje se da će restoran punim kapacitetom proraditi tek s dolaskom studenata Građevine i Sveučilišnog odjela



U objektu studentske prehrane u Kampusu, uz studentski restoran bit će i slastičarna i kafić koji će se dati u zakup



– Tek smo dobili ključeve objekta pa je teško prognozirati kojim ćemo tempom uspjeti sve pripremiti za otvaranje. Postepeno ćemo krenuti s puštanjem inastalacija i opreme u rad, a prvo što će useliti u novu zgradu je proizvodnja slastica, najavljuje Jurjević.


Bez novog zapošljavanja


Iako novi objekt prehrane ima dnevni kapacitet od 4.500 obroka ravnatelj Studentskog centra najavljuje kako restoran u samom početku neće raditi punim kapacitetom iz razloga što još uvijek nisu useljeni svi objekti u Kampusu.


– Očekujemo da će restoran punim kapcitetom proraditi tek s dolaskom studenata Građevinskog fakulteta i Sveučilišnog odjela. Upravo iz toga razloga nismo se odlučili za zapošljavanje većeg broja kadra. Za sada smo zaposlili šest novih kuhara, koji su već dva tjedna na obuci u studentskom restoranu »Index«, iz razloga što se ipak radi o radu u specifičnim uvjetima.


Kadar ostalog profila za sada nećemo zapošljavati, već ćemo izvršiti reorganizaciju i dio zaposlenika »Indexa« preseliti u Kampus, pojašnjava ravnatelj.Unatoč tome što će s otvaranjem novog objekta riječki studenti dobiti jedno mjesto za prehranu više otvaranje restorana u Kampusu, kaže Jurjević, neće bitno rasteretiti rad »Indexa«.


»Index«  po starome 


– S obzirom da najveći dio fakulteta i dalje ostaje na postojećim lokacijama otvaranje novog objekta prehrane neće bitno utjecati na rad »Indexa«. Očekujemo da bi se njegovo opterećenje moglo smanjiti za desetak posto, što je neznatno.



Za sada smo zaposlili šest novih kuhara, koji su već dva tjedna na obuci u studentskom restoranu “Index”





Radi se o tome da imamo velik broj redovitih studenata koji imaju pravo na prehranu, a među  njima je čak 40 posto njih koji imaju dvostruko pravo prehrane, odnosno nemaju pravo samo na ručak, već i na večeru. Sve to dovodi do velike opterećenosti »Indexa« zbog čega dio studenata uopće ne želi koristiti svoje pravo na prehranu, kaže Jurjević.


U objektu studentske prehrane u Kampusu, čija površina iznosi 7.240 četvornih metara, uz studentski restoran bit će i sadržaji komercijalne svrhe, odnosno slastičarna i kafić koji će se dati u zakup.


Unatoč tim komercijalnim sadržajima i sam će Studentski centar kojem pripada najveći dio zgrade, čak pet tisuća četvornih metara, studentima uz tople obroke nuditi i ostale ugostiteljske usluge.


Najveći dio prostora koji pripada Studentskom centru činit će blagovaona sa 750 sjedećih mjesta, a novoizgrađeni objekt, čiji je izvođač radova bila zagrebačka tvrtka Tehnika i u čiju je izgradnju uloženo 58 milijuna kuna, raspolaže i s podzemnom garažom kapaciteta sto parkirnih mjesta.