Foto Vedran Karuza
Svim ugostiteljima, koji su se uključili u projekt, danas su na Trsatskom kaštelu uručene povelje
povezane vijesti
Čak 25 riječkih restorana i konoba uključilo se u projekt Riječke gastronomske luke koji zajednički provode Turistička zajednica grada (TZG) Rijeke i tvrtka Abisal na čelu s Karin Mimicom, idejnom začetnicom i voditeljicom cijelog projekta.
Svim ugostiteljima, koji su se uključili u projekt, danas su na Trsatskom kaštelu uručene povelje čime je i službeno Rijeka dobila ukupno 39 Riječkih gastronomskih luka.
Restorani i konobe koji su se uključili u projekt morali su zadovoljiti definirane kriterije koji se definirani prema vrsti luke za koju su se kandidirali, i to u devet kategorija – Luke lokalnih namirnica, Ribarske luke, Veganske luke, Poslovne luke, Romantične luke, Obiteljske luke, Luke za vinske entuzijaste, Pivske luke i Luke posebnosti.
Čestitavši svima na uključenju u projekt , direktor TZG Rijeke Petar Škarpa, kazao je kako je projekt započeo još u veljači i kojem je cilj još bolje pozicionirati riječku gastronomsku scenu i prije svega omogućiti krajnjim korisnicima, bilo da se radi o samim Riječanima ili turistima, da na jednostavan način prepoznaju ugostiteljske objekte, njihove vrijednosti, specifičnosti i potencijale.
Predstavnicima novih Riječkih gastronomskih luka čestitali su i riječki gradonačelnik Marko Filipović te Karin Mimica koja je kazala kako je proces definiranja Riječkih gastronomskih luka bio vrlo intenzivan.
– Nastojali smo kreirati projekt u kome će se u sklopu imidža našeg grad, kao lučkog grada punog raznolikosti, pronaći i ugostitelji svaki sa svojom ponudom i identitetom, a svi zajedno gostima olakšati snalaženje u raznolikoj i bogatoj riječkoj gastro ponudi, kazala je Mimica.
Tako su povelje za Luke lokalnih namirnica dobili restoran Vintage i konoba Girica, za Ribarske luke konoba Ugor, konoba Girica i restorani Nautica i Ribica, a za Veganske luke Tajlandski restoran Sabai i Rica gluten free.
Za Poslovne luke povelje su dobili restoran Kamov hotela Bonavia Plava Laguna, Botel Marina te restorani Nautica i Ribica, a za Romantične luke restorani Nautica i Vintage.
Za Obiteljske luke povelje imaju restorani The Kitchen by Miljenko i konoba Tarsa, za Luke za vinske entuzijaste Wine&dine Kod Zajca, restorani Ribica i Sabai, a za Pivsku luku King’s Caffe Food pub.
Brojne su bile i Luke posebnosti pa je tako Fine dining luka restoran Nebo by Deni Srdoč, Bezglutenske luke su Rica gluten free i Botel Marina, a Luka Kobasica je Crobasa.
Barbecue luke su Bodega i Lovorka, Dnevna luka je Bistro Mezanin, a Luka za poslovne doručke je restoran i pizzeria O’Hara.
Degustacijska luka s pogledom je Trsatica, Dnevna korčulanska luka je Blato, a Napolitanska luka je restoran i pizzeria O’Hara.
Španjolska luka je Capote y Ole, Tajlandska luka je Sabai, Azijatska luka sushija je Taiyo, Kineska luka je Peking, a Azijska street food luka je Koya Asian Noodles.