Foto Marko Gracin
Propisane kriterije ispunilo je 36 restorana za 55 titula Riječkih gastronomskih luka koje su im dodijeljene u 10 kategorija
povezane vijesti
Na Trsatskom kaštelu proglašene su danas Riječke gastronomske luke za 2023. godinu. Propisane kriterije ispunilo je 36 restorana za 55 titula Riječkih gastronomskih luka koje su im dodijeljene u 10 kategorija.
Riječ je o projektu kojeg su lani pokrenuli Turistička zajednica grada Rijeke i voditeljica projekta Karin Mimica iz tvrtke Abisal – Gastronaut, i to s pokrenut s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom te izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke.
Okupljene su pozdravili riječki gradonačelnik Marko Filipović, direkor TZG Rijeke Petar Škarpa i Karin Mimica.
Tom je prilikom riječi gradonačelnik čestitao svim laureatima te istaknuo kako svi oni na najbolji način promoviraju gastro ponudu Rijeke.
Direktor TZG Rijeke Petar Škarpa zahvalio se svim ugostiteljima okupljenima u Riječkim gastronomskim lukama, nekima koji su već drugu godinu uključeni u projekt, ali i onima koji su prepoznali potencijal Riječkih gastronomskih luka i priključili se ove godine, a zahvalio se i gospođi Karin Mimici iz kluba Gastronaut, čija je inicijalna ideja i bila pokretanje ovog projekta.
Istaknuo je kako se broj ugostiteljskih objekata u odnosu na prošlu godinu gotovo udvostručio, što dovoljno govori o samoj kvaliteta projekta i njegovoj uspješnosti.
A Karin Mimica je poručila kako ovi riječki ugostitelji sa svim mogućim krajnostima u svojim ponudama, od striktno veganskih do usko tematskih gastronomskih ili ambijentalnih ponuda, mogu prezentirati naš grad kao grad u kojem svatko može pronaći nešto po svom posebnom guštu.
A među 36 ugostiteljskih objekata – riječkih gastro luka, svatko će doista naći nešto za sebe.
Riječke gastronomske ribarske luke su konoba Ugor, konoba i ribarnica Girica, restoran Nautica, restoran Conca d’oro, konoba Ribica, konoba Borik, bistro Mornar, konoba Fiume i bistro La Scarpetta.
Riječke gastronomske luke lokalnih namirnica su restoran Nautica, konoba Tarsa, bistro Antack, konoba Girica, bistro Mornar i konoba Fiume.
Riječke gastronomske barbeque luke su Lovorka, Bodega i Barbacoa.
Riječka gastronomske veganske luke su Rica bistro i Tifan.
Riječke gastronomske poslovne luke su, pak, restoran Kamov u sklopu hotela Bonavia Plava Laguna, restoran Jadran hotela Jadran na Pećinama, Botel Marina, restoran Conca d’oro i restoran Lovorka.
Riječke gastronomske romantične luke su restoran Nautica, Capote y Olé te bistro Antack.
Riječke gastronomske obiteljske luke su La scarpetta, Tarsa, Botel Marina, Kooglana i restoran The Kitchen by Miljenko u sklopu riječkog Hiltona.
Riječke gastronomske luke za vinske entuzijaste su Aquila Food & Wine, Ribica, Botel Marina te Wine & dine Kod Zajca.
Riječke gastronomske luke drugih zemalja su Indonežanska luka – Wayang, Španjolska luka – Capote y Olé, Kineska luka – Peking, Američka luka – Trsat & co., Azijatska i luka sushia – Taiyo i Azijska street food luka – Koya Asian Noodles.
Oznaku Riječke gastronomske luke posebnosti su dobili Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, Povijesna luka – Tarsa, Luka putovanja – Conca d’oro, Degustacijska luka – Aquila Food & Wine, Dnevna luka – Mezanin, Dnevna korčulanska luka – Blato 1902, Gastronomska pivska luka – King’s Caffe Food pub, Bowling luka – Kooglana, Lounge bar luka – Boonker, Bezglutenska luka – Rica, 100% vegetarijanska dnevna luka – Tifan, Luka langoša – Langos bar, Luka jela na žlicu – Spoon.