Costabella Beach Resort & Spa

Pola je godine otkako je u Rijeci otvoren luksuzni Hilton. Kažu nam da imaju sjajne najave za iduću sezonu

Alenka Juričić Bukarica

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Rezervacije i upiti dolaze s glavnih emitivnih tržišta za područje Kvarnera, pa se očekuju gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Češke. Sada se, ipak, hotel priprema za proslavu Valentinova



RIJEKA – Iza Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa ovih dana je prvih pola godine poslovanja. Naime, lani najveća turistička investicija u Hrvatskoj, vrijedna oko 800 milijuna kuna, 1. srpnja otvorila je svoja vrata.


Pandemija je pomakla njegovo otvaranje za nekoliko mjeseci, tako da je prve goste petozvjezdani riječki hotel primio taman u početku glavne sezone i najvećih dolazaka gostiju.


Pozitivan trend


Podsjetimo, riječ je objektu kapaciteta 132 sobe plus 62 vile i apartmana, od vrhunski uređenih dvokrevetnih soba do trosobnih dvoetažnih apartmana. Ujedno je i jedan od rijetkih hotela iz grupacije Hilton koji se nalazi na moru, s obzirom na to da se većina nalazi u gradskim središtima, a koji osim toga ima i jedan od najvećih wellnessa u cijeloj grupaciji. U riječkom Hiltonu, naime, na raspolaganju je prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj koja se prostire na oko 3.700 četvornih metara. Tu su, uz ostalo, i konferencijska zona, kao i i šest ugostiteljskih objekata među kojima i fine-dining restoran Nebo koji nosi prestižnu Michelinovu zvjezdicu.




O tome kakva je bila prva sezona u Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa te kakve su najave za aktualnu turističku godinu, Ryan Gauci, generalni direktor resorta, kazao je kako su najave za ovu sezonu jako dobre.


– Jako smo zadovoljni jer vidimo vrlo pozitivan trend u rezervacijama za cijelu ljetnu sezonu. Rezervacije i upiti nam dolaze s glavnih emitivnih tržišta za područje Kvarnera, pa tako očekujemo goste iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Češke. Što se tiče jesenskog razdoblja koje je za nama, i aktualnog zimskog perioda, ispunili su naša očekivanja. Naime, svaki vikend u hotelu borave mahom domaći gosti te gosti iz Slovenije. Mogu reći i kako je blagdanski period, dakle, božićni i novogodišnji praznici, protekao uz veliku popunjenost, s organiziranim gastronomskim i zabavnim događanjima, kazao je Gauci.


S obzirom na to da u Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa radi tijekom cijele godine, dakle, nema zatvaranja resorta tijekom zimskog perioda, a što je veliki plus za samu destinaciju, Gauci je dodao kako se računa i na domaće goste.


– Prilagođavanje ponude naše wellness zone lokalnim stanovnicima također je utjecalo na to da je živost u resortu zadržana i u posezoni. Trudimo se konstantno kreirati nove ponude i sadržaje, kao što su, primjerice, novi grupni treninzi joge, pilatesa, High-Intensity Interval treninga na spravama na bazi kružnog treninga, spina, odnosno treninga na biciklu, i drugi. Također je lijepo vidjeti poznata lica na nedjeljnim ručkovima, u Nebu i lobby cafeu Aura. Sada se pripremamo za proslavu Valentinova, a za parove smo pripremili posebne ponude za eforea Spa & Health club, kao i romantične večere u The Kitchen i Nebo, ujedno je i najavio generalni direktor Hilton Rijeka Costabelle.


Statistika


Dodajmo i da je otvaranjem novog hotelskog objekta, Rijeka dobila prvi hotel s pet zvjezdica, ali se znatno popravio i broj hotelskih kreveta. Naime, prema statistici Turističke zajednice grada (TZG) Rijeke, u odnosu na vrijeme prije otvaranja Hiltona se povećao broj hotelskih kreveta, i to značajno. Naime, prije otvaranja Hiltona Rijeka je imala oko 600 kreveta u hotelima, dok ih danas ima oko tisuću, dakle, skoro dvostruko više.


U tijeku nova zapošljavanja

Prema najavama riječki Hilton Costabella u sezoni zapošljava oko 300 djelatnika, a van sezone oko 150 njih. Kako se može vidjeti na Hiltonovim web stranicama, u ovo vrijeme kada su hotelske kuće u potrazi za kadrovima za iduću sezonu, i u Hiltonu se nudi nekoliko radnih mjesta. Tako su tijekom siječnja objavljeni oglasi za radna mjesta kuhar, recepcionar, chef de partie, konobar i barmen, portir, odnosno bell boy, kao i djelatnik u prodaji. Pa se, primmjerice, od potencijalnih kuhara traže izvrsne komunikacijske vještine, sposobnost rada pod pritiskom, sposobnost samostalnog ili timskog rada, pozitivan stav, a kažu i kako bi bilo poželjno da za ovu poziciju kandidat ima iskustvo rada u visokokategoriziranom hotelu te osnovno poznavanje engleskog jezika