Foto: V. KARUZA
Desetak ekipa u veselome raspoloženju na parkiralištu restorana Mladenka okušalo se u kuhanju gulaša
povezane vijesti
VIŠKOVO – Uz Grižane, Crikvenicu i Novi Vinodolski Martinje je obilježeno i na Viškovu, i to natjecanjem u kuhanju kotlića, a desetak ekipa u veselome raspoloženju na parkiralištu restorana Mladenka pripremalo se za kuhanje gulaša sjeckajući luk, mrkvu i meso.
Svaka je od ekipa dobila majice, dva kilograma mesa divljači, drva za loženje te podloške za paljenje vatre, dok su kotlić, kulinarski pribor te potrebne i željene začine morali donijeti sami.
Kako je kazala Anđelina Macan iz Udruženja obrtnika Rijeke, Čavala, Bakra i Kostrene, današnjim događajem nadaju se jednom lijepom takmičarskom duhu.
– Ovo je jedno jako lijepo druženje u kojem želimo sudjelovati. Ako naša ekipa pobijedi, bit će lijepo, ako pobijedi naš susjedni tim, bit će još ljepše, no stvar je u sudjelovanju i širenju pozitivne energije, govori Macan.
S njom u društvu bio je Miroslav Ivaniš, a kako je rekao, rade gulaš od jelena za koji će im trebati oko dva sata, a od sastojaka dvije kile mesa, po volumenu isto toliko i kapule, uz njihove tajne sastojke i začine koji ih mogu dovesti do pobjede.
Za zabavu se pobrinuo vokalni sastav Kantridersi, udruga vinara »Belica« iz Kastva za najbolja kastavska vina, udruga »Palentar« iz Čavala osigurala je palentu kompiricu, i to dvjesto porcija, a program koji se odvijao na parkiralištu ispred restorana »Mladenka« vodila je Nina Dukić.