Foto Nikola Blagojević
Za puni kotao iskoristilo se 350 kilograma liganja, 140 kilograma riže i 40 litara maslinovog ulja
povezane vijesti
Čak 2000 porcija rižota od liganja prošlo je kroz ruke radnika Studentskog centra povodom tradicionalne Gastrofešte koja se održava na Dane grada.
Na Trgu Riječke rezolucije okupio se velik broj željnih fine porcije. Za puni kotao iskoristilo se 350 kilograma liganja, 140 kilograma riže i 40 litara maslinovog ulja.
U blizini, ispod Radio Rijeke, prigodno je svirala i pjevala klapa Nevera.
“Izuzetno mi je drago da se zadržala tradicija u ovom bogatom programu, da građani i turisti koji se danas ovdje nalaze mogu zajedno s nama proslaviti dan našeg grada, uz jednu porciju rižota” rekao je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke.
Prisustvovali su i gradonačelnik Marko Filipović te ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar. Pripremu i podjelu obroka organizirao je Studentski centar.
Iako su na Gastrofeštu došli i na Trgu objedovali uglavnom umirovljenici i stariji, uhvatili smo i jednu djevojčicu kojoj je ovo velik dan.
Anita je mažoretkinja koja je došla na Gastrofeštu s tatom, a nekoliko sati kasnije nastupit će sa svojom skupinom na tradicionalnoj Kapijadi – svečanoj zakletvi Prvih riječkih mažoretkinja gradu Rijeci.
Gradske proslave voli jer obično na njima nastupa, a i rižoto joj je bio fin!