RIJEKA Večeras se u poznatom riječkom restoranu Mezanin koji se nalazi odmah uz “EPK kvart kulture” u nastajanju, organizira poseban gastronomski događaj u kojem se kombiniraju jaka imena hrvatske gastroscene, neobične namirnice, pa i zanimljivi iskoraci street fooda.
Naziv događaja je “Reshetka & Katarina Vrenc”, a gošća chefica dolazi iz Varaždina. Dio je to njezine ovogodišnje jadranske turneje prigodom koje je posjetila niz destinacija u Istri i Dalmaciji, a kad su kvarnerske destinacije u pitanju, nedavno je bila u Cresu.

Reshetka & Katarina Vrenc
Njezin rad krasi iznimna maštovitost kao i hrabrost u spajanju namirnica iz mora – hobotnice, sabljarke ili tune sa začinima koje ni u kom slučaju ne očekujemo u tom sljubljivanju – primjerice konoplju ili fermentirane borove iglice.
Tu je i “jus” od hobotnice, ali i jedna jako zanimljiva, istina i poprilično moderna, postkovidalna kombinacija svinjske potrbušine i hobotnice koju prati palenta s kaduljom.
Riječ je o jedinstvenom jelovniku koji se sastoji od četiri jela od kojih su prva dva iznimno kompleksna, tako da su potrebne predbilježbe.
U poprilično siromašnom riječkom gastronomskom ljetu, jako zanimljivo osvježenje, ujedno i putokaz ostalim ugostiteljima, barem onima “otvorenijeg uma”, kako se na jednostavan način gostovanjima iznimnih chefova kojih ima u svim regijama Hrvatske, popriličnu domaću gastronomsku dosadu može pretvoriti u pamtljivi izazov za nepce.

Reshetka & Katarina Vrenc