Čavle

FOTO Bartojski kotlić. Veliko zanimanje za tradicionalno natjecanje, najbolje kuhala ekipa Biž

Jakov Kršovnik

Foto: Milan Đekić

Foto: Milan Đekić

Na 14. izdanju Bartojskog kotlića u Buffetu Pomorac sudjelovalo 28 ekipa



ČAVLE – Ekipa Biž ima najbolji kotlić na ovogodišnjem 14. izdanju Bartojskog kotlića što se održalo u Buffetu Pomorac na Čavlima, kao dio Bartoje, proslave zaštitnika cerničke župe sv. Bartola. Drugo mjesto zauzela je ekipa CIA, a treće Amateri.



Žiri u sastavu Ratko Kovačić, Željko Frlan i Zoran Lovrić ocijenio je najbolji kotlić na temelju četiri kategorije: okus safta, kuhanost mesa, okus mesa te izgleda gulaša.




Najbolji kotlići osvojili su nagrade koje je osigurala Limarija Sebastijan, sponzor događanja, dok su organizatori Buffet Pomorac i Turistička zajednica općine Čavle.



Frenki Fućak koji vodi program kaže da je bilo i više interesa od okupljenih 28 ekipa, no ograničili su broj radi žirija i kušanja.


U svakoj ekipi su barem tri ili četiri kuhara, a u nekima i više.



Prva tura krenula je kuhati u 17 sati, druga pola sata kasnije, a nakon dva i pol sata krčkanja kotlići su bili spremni kako bi ih žiri kušao i ocijenio.


Među natjecateljima bilo je zanimljivih imena: Štrige, Dva i pol muškarca, Zbrda zdola, CIA, Bojleri, Gnjusi, Puhi, Biž, Nevini kuhari i drugi, a mi smo u kuhanju »omeli« veselu ekipu firme Cindrić te porazgovarali sa Sašom Cindrićem.



– Nastupamo da odamo uspomenu Branku, našoj živućoj legendi. Kuhamo kotlić ovdje već peti put, govori nam Saša, dok članovi njegove ekipe kušaju kotlić i zaključuju – nedostaje soli.



– Malo soli da ne boli, ha, ha. Kuhamo kotlić doma godinama pa nam je super i ovdje doći, podružimo se i kuhamo. Tajnog sastojka nema, svi su uvijek isti: sol, papar, meso, kapula, mrkva, češanj, peršin i paprika i to je to. Samo ono što imamo prirodno, nema umjetnih dodataka. Svi kuhamo isto meso, a svi imamo različite kotliće i to je ono što je fora. Nije bitno mjesto, bitno da se kotlić vrati prazan od žirija, rekao nam je Saša Cindrić.


Ekipa Komšije po prvi put kuha na Bartojskom kotlić reći će nam Boris Jerković i dodati da im je baš lijepo.


– Krenuli smo u pet i pol. Tajni sastojak imamo, ali ne smijem ga reći, kaže Jerković i dodaje da su glavne kuharice u ekipi Barbara Pilski i Kristina Micelj Jerković, dok su on i Danijel Pilski dva glavna radnika oko vatre.