Foto: M. GRACIN
Riječani će se na festivalu moći družiti svakog dana od 11 sati ujutro, pa sve do ponoći, a petkom i subotom radno vrijeme je produženo do dva sata ujutro.
povezane vijesti
RIJEKA – Ovoga će petka centrom grada Rijeke zavladati mirisi s festivalskih kućica.
Na Trg 128. brigade ili, po riječki, ispod Bonavije stiže prvo izdanje Craft&Grill festivala koji će na jednom mjestu okupiti sve zaljubljenike dobrog zalogaja i veselog provoda. Festival urbanog izričaja počinje u petak, a trajat će 17 dana.
Riječani će se na festivalu moći družiti svakog dana od 11 sati ujutro, pa sve do ponoći, a petkom i subotom radno vrijeme je produženo do dva sata ujutro.
– Craft&Grill se oslanja na višegodišnji europski trend održavanja gastro festivala u samim središtima gradova, stoga smo mi ovaj festival odlučili održati neposredno uz Korzo. Festival sljubljuje ono ponajbolje od domaće street food scene i hrvatskih craft pivovara, a u to će se moći uvjeriti i posjetitelji koji će od ovoga petka moći uživati u njemu, rekao je organizator Vedran Babić.
Trg 128. brigade se već pokazao sjajnim mjestom za održavanje brojnih događanja od kojih se ističu Festival Vinski grad i Advent koji svakog prosinca brojne Riječane okupi na Trgu.
– Ljudi su, nakon ove pandemije, željni druženja i dobrog provoda, a od ovoga će petka naši sugrađani, ali i brojni gosti moći uživati u širokoj ponudi gastro delicija i craft piva. Ovim festivalom se vraćamo u ono staro normalno i ulazimo u sezonu brojnih događanja u gradu. I ovaj festival je dokaz da je Rijeka grad urbanog turizma, a u prilog tome idu i brojke ostvarene u prva tri mjeseca ove godine.
Ne sumnjam da će održavanje ovog festivala uz samo Korzo postati jedna dugogodišnja tradicija. Očekuje nas tri tjedna festivala koji će kod svih izazvati velik interes, poručuje gradonačelnik Marko Filipović.
Glavne zvijezde Craft&Grilla će zasigurno biti jela i pića koje će spravljati vrijedne ruke. Na svoje će ovog travnja doći svi ljubitelji popularnih „craftica.“
Na velikom centralnom šanku posjetitelji će moći uživati u degustaciji osam vrsti piva iz pet renomiranih craft pivovara.
U ponudi su craft piva Knig’s Brew iz Rijeke, zagrebački Pulfer, Varionica iz Pisarovine, Saperlot iz Varaždina te Međimurski lepi dečki iz Čakovca. Oni željni novih okusa se mogu odvažiti i probati pivo koje će poteći iz dvije mystery pipe na kojima će biti ponuđeni domaći craft specijaliteti, piva limitiranog izdanja te nesvakidašnji pivski stilovi za sve one koji vole iznenađenja.
Na novom gradskom gastro festivalu će se predstaviti i poznata kulinarska lica, televizijski chefovi Ivan Pažanin i Mate Janković. Omiljenim hrvatskim kuharima je kuhinja način života, stoga su željno iščekivali povratak većih javnih okupljanja koja uključuju i ukusan zalogaj.
Chefovi će se na Craft&Grillu predstaviti na svojim festivalskim kućicama Mediterranean house by Ivan Pažanin i Grill corner by Mate Janković.
-Osmišljena je sjajna ideja te mi je drago da polako finaliziramo pripreme i dolazimo do jednog street food momenta. Jako me veseli to što ću se predstaviti Riječanima, biti ovdje te pružiti nešto inovativno i drugačije. Radujem se ugodnom druženju uz dobru hranu i dobro pivo, to je zasigurno formula uspjeha. U mojoj mediteranskoj kući vas očekuje svjež jadranski zalogaj; jednostavne, a savršene namirnice, najavljuje Ivan Pažanin.
– Treba pohvaliti to da se napokon netko sjetio organizirati jedan ozbiljan street food festival u Rijeci koja je do sada kaskala kada je riječ o takvim stvarima. Stoga ne sumnjam da su ljudi jako željni bilo kakvog dobrog provoda i zabave. Ono što je bitno u ovakvim festivalu je kvaliteta zabavnog sadržaja, namirnica i pivske scene koja će također ovdje biti zastupljena. Bliži se peti mjesec koji je poznat kao mjesec roštiljanja, pa će se tako i na Grill corneru moći kušati neki uvijek popularni roštiljski klasici, ali i neke nove stvari. Nadam se da će sličnih projekata u centru grada biti sve više, rekao je Mate Janković.
Craft&grillu će ponuditi i dobru zabavu uz čak 14 programa. Otvorenje festivala će proći uz nastup Belfast Fooda, a dan nakon slijedi radionica kućnog pivarstva. Posjetitelji će svake srijede moći okušati svoje znanje na pivskim kvizovima Domagoja Jakopovića Ribafisha.