povezane vijesti
PUNAT – U sklopu projekta »KuHaČa – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije«, u Puntu će se održati kuharska radionica pod vodstvom nagrađivanog chefa Marina Plešea. U toj će prigodi sudionici zanimljivog radioničkog okupljanja ljubitelja kulinarstva imati priliku eksperimentirati s lokalnim proizvodima i namirnicama karakterističnim za naše područje te na taj način upoznavati nove okuse i tehnike pripreme, a u zajedništvu i razvijati nove recepte i jelovnike.
Kako najavljuju organizatori ovog nesvakidašnjeg događanja, sudionici radionice imat će zadaću i samom prezentacijom jela istaknuti lokalnu proizvodnju i gastronomsku baštinu otoka Krka i Kvarnera. Sudionici će imati prigodu inspirirati se, ali i kroz upotrebu lokalnih namirnica posredno pružiti podršku lokalnim proizvođačima, čime se ujedno i otvara mogućnost promocije lokalnih resursa kroz poslovanje ugostiteljskih objekata.
Druženje je zakazano za ponedjeljak 11. studenog u restoranu Marine Punat. Planirano vrijeme održavanja projekta je od 11 do 17 sati, a s obzirom na to da je broj sudionika ograničen, organizatori zainteresirane pozivaju da se najkasnije do ovog četvrtka 7. studenog prijave, i to pozivom na telefonski broj 091/503-34-81 ili e-mailom na [email protected].
Organizaciju radionice potpisuju predstavnici LAG-a Kvarnerski otoci, u partnerskoj suradnji s LAG-ovima Gorski kotar, Terra Liburna i Vinodol. Pozivajući otočne kuhare i ugostitelje željne stjecanja novih znanja da im se pridruže, domaćini predstojeće radionice naglašavaju i da je opći cilj projekta KuHaČa poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje, gastronomske baštine, kao i prednostima kratkih lanaca opskrbe.