Kao što puno kuhara na svijetu ima restoran sa svojim imenom, i meni je želja doći do restorana gdje bih se skrasio, možda i za život, naglasio je Srdoč
povezane vijesti
Sa samo 17 godina bila je finalisticom Metro Junior Top Chefa, od samog otvaranja Hilton Costabela Hotela i njegovog prestižnog restorana Nebo kojem je Deni Srdoč vrlo brzo priskrbio Michelinovu zvjezdicu, s fantastičnom pa i fanatičnom posvećenosti uči tako da vrlo brzo Srdoču postaje junior sous cheficom. Od danas – Gabrijela Filca, a tek su joj 23 godine, postaje – cheficom Hiltonovog Neba! Samim time jasno je da je Hrvatska dobila i jamstvo kako će na njezinom gastronomskom nebu sada još jedna ženska zvijezda iz dana u dan sjati sve snažnijim sjajem, kreativnošću kao i osebujnim gastronomskim iskoracima Neba!
Ponosna je na taj način postala i Lika s obzirom da je Gabrijela 2014. godine iz Otočca, gdje je ljubav prema kuhanju, ali i prema uzgoju vlastitih namirnica, stekla uz majku, stigla u opatijsku Ugostiteljsku školu i lovranski Učenički dom. Da bi odmah bila uočena kao veliki talent, osoba koja značajno odskače od zanimanja koje u toj dobi iskazuju učenici kuharskih usmjerenja.
Promjene u Nebu pojasnio je i Deni Srdoč.
– Oduševljena sam što Gabi preuzima dužnost voditeljice našeg kuhinjskog tima. Njezina strast prema kulinarskom umijeću, u kombinaciji s njezinom predanošću i marljivim radom, čini je savršenim izborom kako bi povela Nebo u njegovo sljedeće naglašeno kreativno poglavlje, Što se mene tiče, tu sam za Nebo ali isto tako želim doživjeti nove izazove i novi razvoj što je dok sam fizički svaki dan u restoranu nemoguće. Poznato je da su u profesionalnim kuhinjama dominantni muškarci pa mi je još veće zadovoljstvo vidjeti uspon tako izvanredne kuharice koji će poslužiti kao inspiracija ambicioznim ženama u kulinarstvu – u Hrvatskoj i šire. Kao što puno kuhara na svijetu ima restoran sa svojim imenom, i meni je želja doći do restorana gdje bih se skrasio, možda i za život, naglasio je Srdoč.
Izvan kuhinje Nebo, chefica Gabriela Filca sudjelovala je i natjecanju na Taste the Mediterranean 2022., gdje je dobila priznanje “Chef of Tomorrow”. Također, predvodila je isključivo žensku postavu kuhara do finala Hiltonovog godišnjeg natjecanja Flavor & Flair 2023. godine, osiguravši drugo mjesto u prepoznatljivom natjecanju od 64 sudionika iz cijele Europe, Bliskog istoka i Afrike.