Katunar Estate Winery

Vrbnička vinarija Katunar predstavila temeljito preuređenu kušaonicu: “Ponosni smo i zadovoljni”

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Prostrani degustacijski ali i prezentacijski prostor, predstavio nam je iskusni krčki vinar Toni Katunar



Taman u pravo vrijeme, pred početak inetenziviranja turističko-izletničkih tokova a s njima i dolaska značajnijeg broja ljubitelja dobrih vina, vrbnička vinarija Katunar Estate Winery čije je sjedište locirano uz sam rub Vrbničkoga polja otvorila je i javnosti prigodno predstavila svoju obnovljenu i temeljito preuređenu kušaonicu.


Prostrani degustacijski ali i prezentacijski prostor, predstavio nam je iskusni krčki vinar Toni Katunar, već od ovog tjedna posjetiteljima te nadaleko poznate i nagrađivane vinske adrese nuditi će znatno kvalitetnije, ugodnije i potpunije uvjete iskušavanja, upoznavanja i guštanja u brojnim vinskim adutima te vinarije.


Ponosni i zadovoljni


– Ponosni smo i zadovoljni odrađenim poslom koji svojim konačnim rezultatom u potpunosti udovoljava našim nastojanjima da posjetiteljima Katunar Estate Winery kompleksa ponudimo vrhunsko enološko iskustvo, kaže naš sugovornik.





– Dajući doprinos vidljivome i sveprisutnom podizanju načina prezentiranja i do sad iznimno kvalitetnih kvarnerskih, tako i krčkih vina, ovim smo ulaganjem i sami učinili iskorak koji će, uvjeren sam, zadovoljiti i one najzahjevnije ljubitelje dobrog vina, posebice u smislu uvjeta i ugođaja u kojem će se, uvjeren sam, svi naši posjetitelji osjećati ugodno.


Bez obzira radi li se o onima koji nam pristižu individulano, ili pak u skupnim aranžanima, svi će naši gosti sad moći uživati u prezentiranju i degustiranju naših vina ali i cjelokupne vinske proizvodnje, i to u ponešto ekskluzivnijem i sustavnijem obliku takve prakse koji izlazi iz donedavna nažalost sveprisutnog prezentacijskog recepta “crno-bijelo, pršut-sir”, kaže nam Toni Katunar.



– Prateći prirodni put razvoja poslovanja ali i prezentacije, ovim smo ulaganjem sve podigli jednu stepenicu više, poštujući i čuvajući pri tom lokalnu, ali i eno-gastronomsku tradiciju naše kuće.


Svi vinski aduti


Tromjesečne radove u onom “ambijentalnom” smislu vodila je i osmislila Krčanka Milena Debrunner, vlasnica obrta za aranžiranje, dekoriranje i organizaciju evenata koja je svojim rješenjima dala snažan pečat ovoj vinaskoj kušaoni.



Na koncu, i više no zadovoljni rezultatima poduzetog face-liftinga našeg sjedišta, sretan sam da sad mogu ustvrditi da je danas sve spremno za predstojeću predsezonu i očekivani dolazak brojnih vinoljubaca koji će se na ovom mjestu imati priliku upoznati sve naše vinske adute, čak 18 etiketa među kojim su klasična vrbnička žlahtina iz Vrbničkog polja, vrhunska žlahtina s položaja u Baški – Sveta Lucija (također i njena odležana varijanta), novi proizvodi poput macerirane te žlahtine iz amfore, pjenušci Biser i Porin te prošek odnosno desertno vino od žlahtine.



Tu je naravno i cijela paleta crnih etiketa odnosno vina kao što su Sansigot, kupaža sansigota i debejana koja se zove Riserva, vino dobiveno iz našeg, na Jadranu zapravo najsvjevernijeg nasada Plavca malog, Nigra koju čini naše vino od sorte syrah, naš Cuvee odnosno mješavina sorata te jedno crno desertno vino, zaključio je Katunar.


Proizvodi otočnih proizvođača


Osim vina iz vlastite proizvodnje, u novouređenom i bitno “osvježenome” sjedištu vrbničke vinske kuće Katunar Estate Winery posjetiteljima će se nuditi i široka paleta domaćih, artizanskih proizvoda malih otočnih proizvođača, OPG-ovaca koji proizvođe džemove, sapune, kozmetiku i brojne druge takve proizvode.



Spomenuti valja i da je u vansezonskom periodu radno vrijeme tog vinskog središta do 16 sati, ali da će već nakon Uskrsa spomenuta kušaona i prodavaona vina (i svega što uz njega ide) preći u “svakodnevno-cjelodnevni” radni režim!