Krk na tanjuru

Restoran Vila Rova poziva sve gastro entuzijaste na jedinstvenu večeru

Mladen Trinajstić

Foto Vila Rova

Foto Vila Rova

"Krk na tanjuru & uparivanje slijedova s koktelima" naziv je i koncept večere tijekom koje će jednom mjesečno nuditi restoran Vila Rova



Restoran Vila Rova poziva sve gastro entuzijaste na jedinstvenu večeru. “Krk na tanjuru & uparivanje slijedova s koktelima” naziv je i koncept večere tijekom koje će jednom mjesečno restoran Vila Rova svojim gostima nuditi jedinstveno tematsko gastronomsko putovanje otokom Krkom, sastavljeno od lokalnih namirnica tehnikama kuhanja iz cijelog svijeta.


Chef Marin Pleše, koji stoji iza ovog projekta, nedavno osvojio trofej za mladog talenta godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku, a Restoran Vila Rova uvršten je među 300 top restorana Hrvatske koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću.





Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka.


Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca.


Od ovog tjedna, večera koju je osmislio spomenuti kulinarski majstor biti će upotpunjena s koktelima barmena koji već niz godina predvode hrvatsku barsku scenu i ruše predrasude o koktelima kao “šarenim slatkim pićima” te s velikom ljubavlju mijenjaju poimanje njihova koncepta.


Autori koktela koji će u spomenutoj prigodi biti služeni, ističu predstavnici spomenutog otočnog restorana, godinama se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama, i postavljaju vrlo visoke ljestvice u kvaliteti ponude koktela.


Sada donose svoju ekspertizu na Krk gdje će gosti moći uživati u šest koktela koja su barmeni osmislili kako bi idealno popratili svaki slijed večere inspirirane Krkom, zaključuju naši sugovornici.