Naglasak na lokalnim namirnicama / Foto TZ KRK
U suradnji s TZG-om lokalni ugostitelji su osmislili atraktivne menije na bazi domaćih namirnica koje će nuditi po popularnoj cijeni od 150 kuna. Zasad su se uključili restorani Marina Blue i Volsonis, kušaona krčkog sira Magriž i konoba Pud Brest, no bit će ih još
povezane vijesti
KRK – Nakon dvije uspješne promotivne gastronomske kampanje, već dobro znane po nazivu »Put do okusa Krka« (odnosno Travel to taste Krk), Turistička zajednica Grada Krka je ljubiteljima dobrog i kvalitetnog ića i pića, posebice onih domaćih, krčkih okusa, uputila poziv da i ove jeseni posjete neke od, u spomenutu akciju uključenih, ugostiteljskih objekata u gradu Krku i njegovoj okolici te ondje kušaju neku od delicija koje su lokalni ugostitelji osmislili i priredili za tu prigodu. Jela će se nuditi po cijeni od po 150 kuna po meniju, predstavila nam je direktorica krčkog TZ-a Ivana Kovačić, najavljujući novo, treće po redu izdanje te, proteklih godina iznimno uspješne i zapažene gastrokampanje.
Janjetina, šurlice…
– Otok Krk riznica je autentičnih delicija kao što su krčki sir i krčki pršut, koji je ujedno bio prvi hrvatski proizvod zaštićen u okrilju EU-a. Tu su naravno i janjetina, šurlice, maslinovo ulje i nezaobilazna žlahtina, a u gradu Krku ćemo svima koji nas posjete ove jeseni osigurati uživanje u svim tim specijalitetima, i to upravo na mjestima gdje oni nastaju, nastavila je naša sugovornica, dodajući kako su se već u prvom vikendu provedbe te akcije nastojanjima krčkih tursitičkih djelatnika priključili kulinarski znalci iz restorana Marina Blue hotela Marina, ali i oni iz kušaonice krčkog sira Magriž, konobe Pud Brest te restorana Volsonis. Na njihovim jelovnicima posjetitelji će pronaći gastronomske delicije spravljene od izvornih krčkih sastojaka pa se tako i ovog vikenda može uživati u juhi od bundeve sa sjemenkama i tostiranom focacciom, maneštri s domaćom kobasicom, kiselici s kobasicom, domaćim njokima s pikantnom bundevom i krčkim pršutom, šurlicama s dimljenim dagnjama, šparogama i kozicama, šurlicama s janjećim i goveđim gulašom, crnim špagetima s vrganjima, jadranskim kozicama i grilanom hobotnicom, krčkoj janjetini te brojnim drugim ukusnim jelima.
Odličan listopad
|
Širenje liste
Naravno, i za ljubitelje slatkoga naši su ugostitelji pripremili prave poslastice pa tako nakon odličnog glavnog jela sve one lokalne, ali i u Krk pristigle »kopnene« gurmane pozivamo da isprobaju zapečene palačinke s domaćom skutom, krostatu od jabuka ili s džemom od krčkih smokava, kaže Kovačić. Zaključujući najavu novog izdanja gastroakcije »Put do okusa Krka«, čelnica krčkog TZ-a dodaje da već od ovog tjedna očekuje da će se spomenutoj listi krčkih restorana i konoba pridružiti još širi krug ugostiteljskih objekata s cijelog područja Grada Krka, zbog čega je sve zainteresirane za uživanje u čarima domaće krčke gastronomije pozvala da u idućim danima pozorno prate objave i dopune koje će javnosti ažurno biti predstavljane na Facebook i web stranicama Turističke zajednice Grada Krka.