Ponudi restorana nije bilo lako odoljeti / Foto B. PURIĆ
Pred zainteresiranim Lošinjanima i njihovim gostima gotovo su simultano poklopce podigli kuhari i konobari iz restorana iz Malog Lošinja, Nerezina i Artatora, kao i učenici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Ambroza Haračića
povezane vijesti
MALI LOŠINJ – Fešte na kojima se besplatno može nešto pojesti i popiti oduvijek imaju najbolju prođu, pa je tako bilo i na sada već tradicionalnoj Fešti lošinjske kuhinje, u kojoj se lošinjski restorani predstavljaju s najreprezentativnijim jelima koja mogu ponuditi, a koja dobro podnose nešto dulje stajanje na otvorenom. Jučer u 18 sati, pred zainteresiranim Lošinjanima i njihovim gostima gotovo su simultano poklopce podigli kuhari i konobari iz restorana iz Malog Lošinja, Nerezina i Artatora, kao i učenici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Ambroza Haračića, a samo pola sata kasnije na štandovima se ozbiljno prorijedila ponuda. U organizaciji Turističke zajednice Lošinja, ovo je bila najava – u posljednjim danima travnja i kroz cijeli svibanj restorani će ponuditi riblje i mesne menije po cijenama nešto nižim od uobičajenih.
Sudjeluju restorani Baracuda, Bocca Vera, Deveron, Diana, Galeb, Silvana, Veli žal, Lanterna i Silver Bay iz Malog Lošinja, Manora i Televrin iz Nerezina te Eki i Artatore iz Artatora. Uz zalogaj ide i piće; na glavnom lošinjskom trgu predstavili su se proizvođači vina i rakija Sempervivum, Valenta, Deklić, Apolitico i Katunar.