Feta lošinjske kuhinje

Lošinjski restorani predstavili su brojna lokalna jela, bila je to prava fešta

Bojan Purić

Foto TZ Lošinj

Foto TZ Lošinj

Aduti lošinjske kuhinje



Pod imenom “Fešta lošinjske kuhinje” lošinjski restorani predstavili su se mještanima i gostima Lošinja na glavnom gradskom trgu Malog Lošinja, ponudivši na štandovima neke od aduta svojih kuhinja.


Kao i uvijek, a ovo je već petnaesta godina održavanja ove priredbe Turističke zajednice Lošinja, specijaliteti su brzo razgrabljeni.


Ovime je počelo razdoblje u kojemu će, do kraja svibnja, četrnaest restorana nuditi po dva menija – riblji i mesni – po trideset eura (226,04 kuna).




Sudjeluju restorani Baracuda, Bocca vera, Borik, Deveron, Diana, Lanterna, Nautika Lošinj, Silvana, Silver Bay, Veli žal i Za kantuni u Malom Lošinju, restorani Artatore i Eki u Artatorama te Televrin u Nerezinama.


Uz njihove predstavnike, na trgu su gostovali i učenici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja te proizvođači vina.