Paralelni festivali

Krk protekle dane proveo u znaku gastronomskih specijaliteta, ali i dobre glazbe

Mladen Trinajstić

U TZG-u Krka su za vrijeme ova dva festivala zabilježili 11 tisuća dolazaka i čak 60 tisuća noćenja, što je rezultat na razini rekordne 2019. godine i čak 75 posto bolji u usporedbi s istim razdobljem lani



KRK – Proteklih je dana sve u gradu Krku mirisalo po gastronomskim specijalitetima, a na poznatim krčkim lokacijama odzvanjali su zvuci dobre glazbe, zahvaljujući spoju Krk Music Festa i Food Truck Festivala. Pokazalo se to kao dobro zamišljen spoj za privlačenje brojnih domaćih i stranih turista jer su oba festivala bila odlično prihvaćena i posjećena.


– Ukupno smo za vrijeme ova dva festivala zabilježili 11 tisuća dolazaka naših gostiju, koji su pritom ostvarili čak 60 tisuća noćenja. Taj je rezultat na razini rekordne 2019. godine i čak 75 posto bolji u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, predstavila nam je Ivana Kovačić, direktorica TZ-a Grada Krka.


Od Massima do Jose


– Uspjeli smo i premašiti 2019. godinu, ako gledamo lipanj i podatke od početka ove godine. Najviše noćenja za vrijeme spomenutih festivala ostvarili su Nijemci, Austrijanci, Slovenci, domaći gosti, Talijani, Poljaci, Česi i Mađari, komentirala je, svime što se i kako u gradu Krku proteklih dana zbivalo, i više no zadovoljna Kovačić. Podsjetila je i da su baš svi glazbeni događaji za posjetitelje bili besplatni, kao i da su na Food Truck Festivalu street food poslastice pripremali naši najpoznatiji chefovi.




U povodu Svjetskog dana glazbe, Krk Music Fest je pak otvorio Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije i oduševio prisutne na otvorenju. Na Massimovom koncertu teško se moglo naći slobodno mjesto, a mladi su uživali s Mijom Dimšić.


Piknik zona na mulu


Krčane i njihove goste dobro je zabavila i Nera Stipičević, a uz nju i Hoodooleen, The Croatian Pink Floyd Show, Alba & Leo, klapa Vinčace i Joso Butorac. Ivona Brnelić je u samoj završnici Festivala priredila pravi plesni doživljaj, a lokalna su folklorna društva glazbenim programima doprinos dala prezentacijskim izvedbama tradicionalnih krčkih plesova, pokazavši pritom zašto je njihova glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine.


Kako je uz svaku dobru glazbu važno ponuditi i dobar gastronomski izbor, cijeli Ribarski mul u središtu krčke luke bio je pretvoren u urbanu piknik zonu, u kojoj je za vrijeme Food Truck Festivala bilo šest »truckova« na kojima su se, među ostalima, o gastroponudi brinuli i naši poznati chefovi – Ivan Pažanin i Damir Tomljanović. – Iza nas je uzbudljivih osam dana festivala u kojima smo zaista uživali. Zahvalio bih Turističkoj zajednici Grada Krka i Gradu Krku na pozivu da se priključimo Krk Music Festu te da svoje truckove parkiramo na ovako lijepoj lokaciji. Vjerujem da su svi oni koji su nas posjetili za vrijeme trajanja festivala mogli pronaći nešto ukusno za sebe, zaključio je organizator Food Truck Festivala Vedran Babić, uvjeren da ovo nije bilo posljednje druženje Krčana, njihovih gostiju i putujućih majstora street fooda.