Opatija

U Villi Ariston degustirali sireve iz regije Alto Adige i Austrije

Aleksandra Kućel Ilić



Večer tijekom koje su se sljubili vrhunski sirevi, te različite vrste domaćeg kruha i vina upriličena je u opatijskoj Villi Ariston u kojoj se uz gastronomske užitke slavilo proljeće.


Degustiralo se 13 različitih vrsta sira iz regije Alto Adige i Austrije, Degust Affinuer. Kušalo se od svježih i tvrdih sireva sve do sira s bijelom i plavom plemenitom plijesni, a gosti su svoje proizvode predstavili u suradnji s Marinom Selak, certificiranom kušačicom sira.


– Najveći interes pokazao se za mekim sirom Kloaznkas, oplemenjenim prahom dehidrirane kruške koji se savršeno sljubio s kruhom od cjelovitih žitarica i oraha, a sve zajedno zaokruženo je s Bottega Gold proseccom.




Chef Ville Ariston, Zoran Piljagić zajedno sa svojim timom pripremio je različite vrste kruha, a bile su to focaccia, baguette, brioche i druge.


Za vina se pobrinula Sandra Bulić, vlasnica vinoteke Vinea Gold iz Rijeke – rekla je direktorica Ville Ariston Cyntia Vučaj. Ljubitelje sira i kvalitetnih vina tijekom ove lijepe večeri ususret skorašnjim blagdanima najviše su iznenadili sir Blu di Bufala odležan u bunkeru iz Drugog svjetskog rata sljubljen s brioche kruhom i Petalo Amore Moscato, kao i sir Carublu, oplemenjen rumom i zrnom gorkog kakaovca.