Rokova

U Lignju po 17. put izabrana najbolje spremljena domaća kisela repa s fažolom

Aleksandra Kućel Ilić

Najuspješnije domaćice I domaćini iz Udruge Ognjišće / Foto Luigi Opatija

Najuspješnije domaćice I domaćini iz Udruge Ognjišće / Foto Luigi Opatija



Tradicionalni, 17. po redu izbor najbolje spremljene domaće kisele repe s fažolom održan je za Rokovu u Društvenom domu u Lignju, a sudjelovale su 24 domaćice i pokoji muški kuhar, svatko među njima sa svojim receptom i kulinarskim tajnama.


Pučka fešta Rokova održana je pod motom “dobro nam došli i veseli bili”, organizirali su ju Udruga “Ognjišće” i Boćarski klub Liganj, a pobjednike kulinarskog natječaja birao je žiri u kojemu su bile Neda Rubinić, Zdenka Petričić i Branka Širola.


Prema njihovim ocjenama, najbolje su kisele repe skuhali na prvome mjestu Ivanka Štanc, na drugome Romana Dobrec, a treće je mjesto osvojio Josip Janjetić.




U okvirima Rokove mogla se pogledati Etno izložba Udruge “Ognjišće”, te zabaviti uz Trio Asi i ugostiteljsku ponudu Boćarskog kluba Liganj.