Zelena delicija

Šparoge mame poglede na placi. Evo po koliko se prodaje “macić” u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA – Puno kiše i kraća sunčana razdoblja na polovici ožujka pogodovala su nicanju zelene delicije nad delicijama – prvih ovogodišnjih šparoga ubranih u Medveji i okolici.


Vrhunske su kvalitete i pri čišćenju su iskoristive gotovo do samog dna stabljike, okus im je fantastičan, a svojstva korisna za zdravlje, no čak i kada im pripisuju afrodizijačke moći – cijena od 5 eura za tanak »macić« mnogim kupcima na opatijskoj tržnici je nedostižna.


Trgovci smatraju da će im cijena u punoj sezoni ipak biti malo umjerenija, a »macići« će biti takvi da ih »ima ča za videt«, ali čak i u sadašnjim uvjetima ponude i potražnje, »njezino visočanstvo šparoga« pronalazi put do kupaca…