Foto Marko Gracin
Nakon višemjesečne pauze, kultna oštarija u Pobrima, uz poznati meni i neke nove ideje, od danas svima na usluzi
povezane vijesti
Opatijske oštarije… Vesela nedjelja danas na jednom legendarnom mjestu u Pobrima – nakon višemjesečne stanke upriličeno je svečano otvorenje oštarije Osojnak pod novim vodstvom.
Marin Bratović i Paolo Ćavar, prijatelji, susjedi i poslovni suradnici u ugostiteljstvu koje im je obojici “način života”, konobar i kuhar po struci, kada su saznali da je jedno od najpoznatijih mjesta na Liburniji – slobodno, razgledali su ga i dogovorili – nakon pola stoljeća dugačke priče o oštariji Osojnak, vrijeme je za novu kulinarsku priču i jednu posebnu avanturu.
– Radit ćemo svakodnevno osim srijede i potruditi se da se dobar glas koji je uvijek pratio ovo mjesto zadrži i da kultno mjesto ostane takvo.
Ideja nam je ponuditi našoj publici jela ispod peke i to kozlića, kopuna i teletinu, radit ćemo ih za početak vikendima, a bit će tu i janjetina i odojak s ražnja.
Svakog dana ćemo imati i jedno tradicionalno jelo iz našeg kraja na meniju, te u svakom slučaju odličan roštilj.
Kod Osojnaka se uvijek išlo na kvalitetan roštilj i mi tu tradiciju nastavljamo uz neke nove ideje – rekli su Marin Bratović i Paolo Ćavar.
Imali su pune ruke posla, jer za što sretniji početak, u oštariji su ugostili prijatelje, obitelj, rodbinu i poslovne partnere na fešti uz glazbu i “dobro za pojist i popit” – na starom mjestu uz nove, mlade snage.