Ekološki sajam ispred tržnice

Opatijski Žmergo u subotu organizira “Lokalnu i ekomanjadu” pod vodstvom “masteršefice” Srđane Jevtić

Aleksandra Kućel Ilić

Ilustracija / Snimio Vedran Karuza

Ilustracija / Snimio Vedran Karuza

Srđana Jevtić će svojom stručnošću i kulinarskim umijećem demonstrirati kako na jednostavan način pripremiti obrok od lokalnih namirnica uzgojenih i proizvedenih s pažnjom i ljubavi prema okolišu



OPATIJA – Lipanjsko izdanje Ekološkog sajma, koji će se održati u subotu, 10. lipnja, od 8 do 13 sati ispred opatijske tržnice posebno je važno jer obilježavamo nadolazeći Svjetski dan održive gastronomije. Tim povodom pripremili smo »Lokalnu i ekomanjadu« koja će se održati s početkom u 10 sati, pod vodstvom naše cijenjene »masteršefice« Srđane Jevtić. Ona će svojom stručnošću i kulinarskim umijećem demonstrirati kako na jednostavan način pripremiti obrok od lokalnih namirnica uzgojenih i proizvedenih s pažnjom i ljubavi prema okolišu. Bit će to prava poslastica za nepce i inspiracija za kuhanje zdravih, održivih i ukusnih jela – najavili su iz opatijskog Žmerga.


Srđana Jevtić


Ekološki sajam Opatija okuplja zaljubljenike u prirodu, održivi razvoj i zdravu prehranu. Na sajmu se može upoznati s različitim proizvodima i uslugama koje promiču ekološki način života. Od organskih proizvoda domaćih proizvođača, preko prirodne kozmetike i ekoloških proizvoda za kućanstvo pa sve do informacija o ekološkim inicijativama i udruženjima u našem kraju – nudi se sve što je potrebno za održiviji način života. Ovaj sajam dio je projekta Žmergov ekološki centar, koji se provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.